UPDATE CITY BLOGGING

Ατζέντα Σαββατοκύριακου: Αυγουστιάτικη πανσέληνος, κινηματογραφικές προβολές και η πιο όμορφη αυλή


Σύρμα Κιουπελόγλου

21 Αυγούστου 2021

Ατζέντα
Άλλο ένα σαββατοκύριακο που δεν είμαι στην Αθήνα. Ζητώ συγγνώμη από όλους εσάς που περνάτε τον Αύγουστο στη μεγαλούπολη και για να εξιλεωθώ έχω για εσάς τις καλύτερες προτάσεις για το Σαββατοκυριάκο. Ο Αύγουστος στην Αθήνα έχει τόσα πολλά πράγματα να κάνεις τελικά. 

Άλλο ένα σαββατοκύριακο που δεν είμαι στην Αθήνα. Ζητώ συγγνώμη από όλους εσάς που περνάτε τον Αύγουστο στη μεγαλούπολη και για να εξιλεωθώ έχω για εσάς τις καλύτερες προτάσεις για το Σαββατοκυριάκο. Ο Αύγουστος στην Αθήνα έχει τόσα πολλά πράγματα να κάνεις τελικά. 

Cinema

Ο Δήμος Περιστερίου αξιοποιεί το υπέροχο Άλσος του και διοργανώνει Αυγουστιάτικες κινηματογραφικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο στο κοινό. Κρατώντας σειρά προτεραιότητάς αλλά και όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της covid19 σας προσκαλεί σε μία σειρά από προβολές τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. 

Αυτό το Σαββατοκύριακο, μπορείτε να δείτε τη γαλλική κωμωδία «Μαμά, Γύρισα!» και το «Γουίλι», ένα μαλαισιανό animation μεταγλωττισμένο στα ελληνικά. 

Πότε: Δείτε το πρόγραμμα προβολών στο peristeri.gr

Που: Άλσος Περιστερίου 

Θέατρο

Αυτή η παράσταση είναι ο μόνος λόγος που θα ήθελα να βρίσκομαι στην Αθήνα αυτό το διήμερο (sorry!). Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σηματοδοτεί τη δεύτερη σκηνοθετική εμφάνιση του Άρη Μπινιάρη στην Επίδαυρο. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από τη ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν σε θεατρική δράση τον ήχο και τον ρυθμό του ποιητικού λόγου με το σώμα και τη φωνή.

Στο έργο του αυτό ο Αισχύλος πραγματεύεται την ηρωική αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα να υποκύψει στο θέλημα του Δία. Στον ρόλο του Προμηθέα, διαχρονικού συμβόλου αντίστασης απέναντι στην εξουσία, ο Γιάννης Στάνκογλου. Τον πλαισιώνουν οι ταλαντούχοι, Άρης Μπινιάρης (Κράτος), Κωνσταντίνος Γεωργαλής (Βία), Δαυίδ Μαλτέζε (Ήφαιστος), Αλέκος Συσσοβίτης (Ωκεανός), Ηρώ Μπέζου (Ιώ), Ιωάννης Παπαζήσης (Ερμής).

Πότε: Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 στις 21:00 

Που: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

Με αφορμή τη μπλε πανσέληνο της Κυριακής, το Μουσείο της Ακρόπολης έχει σχεδιάσει ένα ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο για τους επισκέπτες του. Το Σάββατο επεκτείνει την λειτουργία του από τις 8πμ μέχρι και τις 8μμ, ενώ την Κυριακή θα παραμένει ανοιχτό έως τις 10μμ. Το εστιατόριο στον δεύτερο όροφο του Μουσείου σας δίνει την ευκαιρία και τις δύο ημέρες, να απολαύσετε το δείπνο ή το ποτό σας με θέα το φεγγάρι πάνω την Ακρόπολη έως και τις 12πμ. Ακόμα, όσοι το επισκεφθείτε το Μουσείο την Κυριακή μπορείτε να συμμετέχετε στη ξενάγηση «Απογεύματα στο Μούσειο», όπου ειδικοί ξεναγοί θα σας μυήσουν στις συναρπαστικές ιστορίες που κρύβονται στους θησαυρούς της έκθεσης του. 

Πότε: Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Που: Μουσείο της Ακρόπολης

Food & Drinks

Τα μεζεδοπωλεία έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι. Ειδικά αυτά με τις όμορφες αυλές, που κάνουν την Αθήνα να μοιάζει σαν να βγήκε από άλλη εποχή. Ένα από τα αγαπημένα μας με την παρέα μου είναι το «Άμα λάχει- στης Νεφέλης» στην Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια. 

Πέρα από έναν υπέροχο κήπο, διαθέτει και εξαιρετικό φαγητό. Δεν σας βάζω το highlight πιάτο του μενού γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο είναι. Αυτό που σας προτείνω λοιπόν, είναι να πάτε και να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Παραλίγο να ξεχάσω να σας πω πως στο «Άμα λάχει» μπορείτε επίσης να απολαύσετε τον καφέ ή το brunch σας. 

Που: Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr