UPDATE CITY BLOGGING

Athens Pride 2021: Η Αθήνα γιόρτασε για άλλη μια χρονιά την αγάπη


The Jennettes

12 Σεπτεμβρίου 2021

Athens Pride 2021: Η Αθήνα γιόρτασε για άλλη μια χρονιά την αγάπη
Athens Pride: Η Παρέλαση Υπερηφάνειας στην Αθήνα

Από το 2005 μέχρι και σήμερα το Athens Pride είναι η μεγαλύτερη γιορτή ορατότητας της LGBTQI+ κοινότητας.

Φέτος, σε μια συγκυρία όπου η ανάγκη για ορατότητα και δυναμική διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας, είναι μεγαλύτερη από ποτέ, το Athens Pride επικεντρώνεται στην αναζήτηση των στοιχείων που μας ενώνουν, που μας ενδυναμώνουν και μας φέρνουν κοντά.

Με κεντρικό μήνυμα της φετινής διοργάνωσης "ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ", το κέντρο της Αθήνας γέμισε χτες, 11/9, με χρώμα, ένταση, μουσική και αγάπη.

Πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας, βρέθηκε στο κέντρο της πόλης το απόγευμα του Σαββάτου, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε κάθε μορφής διακρίσεις σε βάρος των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Όπως αναφέρει και η κοινότητα, "η δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε αυτή τη συγκυρία είναι μεγαλύτερες από ποτέ, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας μέσα σε ένα κλίμα προκαταλήψεων, διακρίσεων και φόβου".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOATKIA (@loatkia.gr)

Φέτος, το Athens Pride προσαρμόστηκε στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό αλλά δεν έχασε τη ζωντάνια του. Το Pride είναι γιορτή, είναι διεκδίκηση, είναι μνήμη. Αφήστε τις φωτογραφίες που ακολουθούν να σας μεταφέρουν τον παλμό της χτεσινής γιορτής. 

"Είναι η στιγμή ως κοινότητα να αναζητήσουμε τα στοιχεία που μας ενώνουν, αυτά που μας ενδυναμώνουν και μας φέρνουν κοντά. Αυτά που είναι ο κοινός μας τόπος, από όπου αντλούμε ως κοινότητα καθημερινά δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις διακρίσεις που βιώνουμε στις οικογένειές μας, στη δουλειά μας, στις ζωές μας." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vaggelis Skoufas (@vskoufas)

 

Δείτε ακόμη:

Ο Πρίγκιπας William στα Pride of Britain Awards 

jenny.gr