UPDATE CITY BLOGGING

Καλοκαίρι στην πόλη: 16 ταράτσες στην Αθήνα για ποτό ή φαγητό (και ξεχνάς ότι δεν είσαι διακοπές)


Κλέλια Φατούρου

21 Ιουνίου 2022

Καλοκαίρι στην πόλη: 16 ταράτσες στην Αθήνα για ποτό ή φαγητό (και ξεχνάς ότι δεν είσαι διακοπές)
Instagram/Thefoundrysuitesathens
16 ταράτσες της πόλης που θα σε κάνουν να ξεχάσεις ότι δεν είσαι διακοπές

Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, η Αθήνα είναι γεμάτη από ατμοσφαιρικές ταράτσες σε διάφορα σημεία της πόλης (αλλά κυρίως στο κέντρο) που γίνονται ο απόλυτος προορισμός για τις καλοκαιρινές βραδιές. Γεύμα με φίλους, after work drinks, ένα ρομαντικό ραντεβού. Όποια και αν είναι η περίσταση, οι ταράτσες σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις και εμείς είμαστε εδώ για να σε ενημερώσουμε για τις καλύτερες επιλογές.

Bios

Ξεκινάμε με την πρώτη (κυριολεκτικά) ταράτσα που άνοιξε στην Αθήνα και παραμένει διαχρονικό location για να χαζέψεις την Ακρόπολη, ενώ πίνεις κοκτέιλ ή το περίφημο πια παποτό (γρανίτα ξυλάκι στο ποτήρι). Άραξε στις ξαπλώστρες ή κατέβα για φαγητό στον από κάτω όροφο.

Πειραιώς 84, Αθήνα

Couleur Locale

Μέσα στην οδό Νορμανού, βρίσκεται μία στοά και ένα ασανσέρ που σε μεταφέρει στον κόσμο μίας ταράτσας που έγινε γνωστή με το που άνοιξε. Φανταστική θέα, νεαρές ηλικίες, κοκτέιλ, καφές και DJ sets.

Νορμανού 3, Αθήνα

Το Λοκάλι

Ξέραμε τον κήπο του μαγαζιού που άνοιξε πριν από 3 χρόνια και έγινε αμέσως το hot spot στου Ψυρρή. Από πέρυσι διαθέτει και ταράτσα, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του μαγαζιού και μπορείς να απολαύσεις το κοκτέιλ σου μαζί με τις τηγανητές μπάμιες (θα τις λατρέψεις, trust me), κεφτεδάκια και ένα μενού που ανανεώνεται.

Σαρρή 44, Αθήνα

Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα

Και τώρα που είπα κεφτεδάκια, φέτος θα τιμήσουμε την ταράτσα της Στοάς της Γωγώς Δελογιάννη, που μετακόμισε από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, και περιλαμβάνει το φανταστικό μενού της γνωστής σεφ αλλά και τα απαραίτητα κοκτέιλ για να συνοδεύσεις τους μεζέδες.

Κολοκοτρώνη 61, Σύνταγμα

Mira Me Athens

Η ταράτσα που άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι και σου υπόσχεται μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Το μεσογειακό μενού του executive chef Άρη Ρούσσου, τα γλυκά του Μπάμπη Ζιντίλη από το Σουίτ και η λίστα κρασιών από τον Άρη Σκλαβενίτη είναι η εγγύηση για ένα υπέροχο δείπνο. Θα βρεις όμως και brunch.

Ερμού 118, Αθήνα

Manouka

Στα μισά της Ερμού, υπάρχει ένα rooftop εστιατόριο, στην ταράτσα του ξενοδοχείου Utopia, που τα έχει όλα. Συγκλονιστική περιμετρική θέα, τον σομελιέ Βασίλη Παπαδόπουλο που θα σε καθοδηγήσει ανάλογα με το τι θα φας και την ανανεωμένη κουζίνα του σεφ Στάθη Χρηστίδη. Αν αγαπάς το ελληνικό φαγητό with a twist, να πας οπωσδήποτε.

Ερμού 46, Αθήνα

The Foundry Rooftop Garden

Ακριβώς δίπλα από το Λοκάλι, δεσπόζει ένα μπουτίκ ξενοδοχείο με μία εντυπωσιακή ταράτσα, που σε μεταφέρει σε μία άλλη εποχή. Γεμάτο φυτά, θέα, κοκτέιλ και pizza nights για τους λάτρεις.

Σαρρή 40, Αθήνα

Ermou 18 Beyond the Horizon

Άλλη μία ταράτσα που πρόλαβε να γίνει talk of the town με το που άνοιξε το καλοκαίρι του 2021 και σου προσφέρει επιβλητική θέα, καφέ, ποτό, φαγητό και όλα αυτά σε μία στοά της Ερμού.

Ερμού 18, Αθήνα

Χοροστάσιον

Διαχρονική αξία που μετρά περισσότερα από 25 χρόνια και είναι υπεύθυνο για πολλά αθηναικά πάρτι. Για χαλαρό ποτό αλλά και χορό από τα DJ sets που φιλοξενεί συνήθως.

Σκουλενίου 2Β, Αθήνα

The Zillers

Ένας χώρος όχι πολύ μεγάλος, που έχει θέα που σου κόβει την ανάσα και είναι ό,τι πρέπει για ένα πρώτο ραντεβού, στο κέντρο της Αθήνας

Μητροπόλεως 54, Αθήνα

Retire @ERGON House

Μία καντίνα στήθηκε στην ταράτσα του Ergon και τα ποτά από την ομάδα του The Clumsies συνθέτουν το πιο ειδυλλιακό σκηνικό για τη βραδινή σου βόλτα.

Μητροπόλεως 23, Αθήνα

Gazarte

Ο πολυχώρος που δεν ξέρει από εποχές, γιατί πολύ απλά προσαρμόζεται σε αυτές. Η ταράτσα του είναι φανταστικό σημείο για να δεις κάποιο από τα live του Gazarte ενώ πίνεις το ποτό σου.

Βουτάδων 34, Αθήνα

Λουκούμι

Η αγαπημένη φοιτητική ταράτσα που λειτουργεί όλο τον χρόνο γιατί στην Αθήνα ζούμε, δεν είναι ότι περνάμε καμιά βαρυχειμωνιά. Καφές, ποτό, φαγητό και ξέφρενα πάρτι.

Πλ. Αβησσυνίας 3, Αθήνα

KUZINA

Η KUZINA βρίσκεται στην οδό Αδριανού, και το εστιατόριο λειτουργεί όλο τον χρόνο, με το καλοκαίρι να μετατρέπεται σε ταράτσα με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη. Ανήκει στα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου με θέα, το μενού είναι elegant ενώ έχεις τη δυνατότητα να το κλείσεις και για ιδιωτική χρήση.

Αδριανού 9, Αθήνα

A for Athens

Κλασική αξία στην πλατεία στο Μοναστηράκι, για να πιεις τον καφέ σου χωρίς να σε χτυπά ο ήλιος αλλά και για κοκτέιλ, μετά τη δύση.

Μιαούλη 2, Αθήνα

Monk

Πώς θα σου φαινόταν να επισκεφθείς ένα wine bar με ιδιαίτερα πιάτα για συνοδεία, αμέσως μετά το γραφείο; Το Monk σε περιμένει στην πλατεία Αγ. Ειρήνης σε περιμένει όλες τις ώρες και σε κάνει να ξεχνάς ότι είναι καλοκαίρι και δεν είσαι σε διακοπές.

Καρορή 4, Αθήνα

TAGS