UPDATE CITY BLOGGING

Σε ποια θέατρα της Αττικής θα δούμε τις παραστάσεις της Επιδαύρου;


JTeam

24 Αυγούστου 2022

Σε ποια θέατρα της Αττικής θα δούμε τις παραστάσεις της Επιδαύρου;
To Σάββατο 20 Αυγούστου τα φετινά Επιδαύρια έριξαν αυλαία και τα φώτα του αργολικού αρχαίου θεάτρου έσβησαν ανανεώνοντας το ραντεβού με το θεατρόφιλο κοινό για το επόμενο καλοκαίρι. Ωστόσο, πέντε από τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου επιστρέφουν στα αθηναϊκά θέατρα το φθινόπωρο.

1. Μήδεια του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού

Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παρουσίασε για πρώτη φορά ένα έργο-σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας στην Επίδαυρο, τη «Μήδεια» του Μέντη Μποσταντζόγλου ή Μποστ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού.

Γραμμένη το 1993 σε δεκαπεντασύλλαβο, η «Μήδεια» του Μέντη Μποσταντζόγλου ή Μποστ, είναι μια εκρηκτική κωμωδία για τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της χώρας. Οι ήρωες του έργου ανησυχούν για τον πληθωρισμό και την ανεργία, τη λιτότητα και τη δημόσια διαφθορά, τα δάνεια και τα επιδόματα, καθυστερούν στα ραντεβού τους γιατί πέφτουν πάνω σε πορείες, και λατρεύουν τα αρχαία ελληνικά –αρκεί, βέβαια, να μη χρειαστεί να τα διαβάσουν.

Με έναν εκλεκτό 20μελή θίασο και μια μη αναμενόμενη ορχήστρα εγχόρδων με τέσσερις μουσικούς επί σκηνής, σε ένα σκηνικό που θυμίζει χρυσό ερειπιώνα, η σκηνοθεσία με παιγνιώδη διάθεση βουτά στην ανελέητη κωμωδία του σπουδαίου συγγραφέα και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σε επιλεγμένους σταθμούς στην Αττική. Αντλώντας έμπνευση από την αισθητική του δημιουργού της και προσπαθώντας να προσεγγίσει την καθαρότητα της γελοιογραφίας, η παράσταση επιχειρεί μια κατάδυση στο καλλιτεχνικό σύμπαν του Μποστ. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr