UPDATE CITY BLOGGING

Θέατρο Πορεία 2022-2023: Μια σεζόν ωριμότητας ξεκινάει


JTeam

16 Σεπτεμβρίου 2022

Θέατρο Πορεία 2022-2023: Μια σεζόν ωριμότητας ξεκινάει
Το θέατρο ρεπερτορίου της Πλατείας Βικτωρίας παρουσιάζει έξι παραγωγές για τον προσεχή χειμώνα

Σε ολοένα και πιο ώριμες επιλογές συναντάμε το Θέατρο Πορεία που, αρκετά πιο ελεύθερο από τις σοβαρές δεσμεύσεις της πανδημίας, οργανώνει αυτό το χειμώνα ένα από τα πληρέστερα και με άποψη ρεπερτόρια της τελευταίας δραστήριας δεκαετίας. Με πέντε δικές του παραγωγές και μια συμπαραγωγή ανοίγεται στη νέα σεζόν, συνεχίζοντας συνειδητά την φιλοσοφία του ρεπερτορίου που, με ευκρίνεια, έχει καθιερώσει.

Επιστροφή στον Ίψεν

Η κεντρική του παραγωγή για φέτος θα είναι το «Κουκλόσπιτο» του Χένρικ Ιψεν σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού του διευθυντή Δημήτρη Τάρλοου, ο οποίος επιστρέφει στην κλασική εργογραφία, τέσσερα χρόνια μετά την «Αγριόπαπια»· επιστρέφει δηλαδή στον ΄Ιψεν. Με την Λένα Παπαληγούρα στον εμβληματικό ρόλο της Νόρας και μαζί της τους Γιώργο Χριστοδούλου, Θανάση Δόβρη, Κώστα Βασαρδάνη, Βίκυ Κατσίκα και Όλγα Δαλέκου, ο Τάρλοου εντρυφεί σ’ ένα από γνωστότερα ιψενικά δράματα (σε νέα μετάφραση και προσαρμογή του ιδίου) «σε μια καλή ώρα, καθώς το έργο μιλάει για τα δύο φύλα, για την ανάγκη προσέγγισης τους και για την φθορά του γάμου», όπως σχολιάζει.

Η παράσταση που θα φέρει κάτι από ατμόσφαιρα παραίσθησης και εφιάλτη, όπου η μουσική θα γεννιέται επί σκηνής (με την υπογραφή της Κρυσταλίας Θεοδώρου) και όπου για πρώτη φορά, σε μεγάλο ιδιωτικό θίασο, θα συμμετέχει μια κωφή ηθοποιός, θα ξεκινήσει στις 8 Νοεμβρίου – αν και η μηχανή του Θεάτρου Πορεία θα έχει μπει μπροστά αρκετά νωρίτερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr