UPDATE CITY BLOGGING

Editor’s choice: Οι θεατρικές επαναλήψεις που αξίζουν


JTeam

28 Σεπτεμβρίου 2022

Editor’s choice: Οι θεατρικές επαναλήψεις που αξίζουν
Aνάμεσα στις παραστάσεις που επαναλαμβάνονται τη φετινή θεατρική σεζόν, προτείνουμε εκείνες που είδαμε και θυμόμαστε ακόμα

Ο βασικός όγκος των παραστάσεων που ανοίγουν την θεατρική περίοδο αντλεί παραδοσιακά από την δεξαμενή των επαναλήψεων, παραστάσεων που είχαν ταμειακή ανταπόκριση, καλλιτεχνική αποδοχή ή – στην καλύτερη περίπτωση – και τα δύο. Ανάμεσα σε αυτές, επιλέγουμε 15 παραγωγές που είδαμε και εκτιμήσαμε τον προηγούμενο χειμώνα με μια έξτρα ευχάριστη διαπίστωση: Οι περισσότερες αφορούν στην ελληνική δραματουργία, σε πρωτοεμφανιζόμενα (ελληνικά ή ξένα) έργα στην εγχώρια σκηνή και σε λιγότερο συχνά παιζόμενα. Από τον Οκτώβριο τα περιμένει ένα νέο κοινό.

«Η νύχτα της Κουκουβάγιας» στο Bios

Χρωστάμε στους Elephas Tilensis την επάνοδο της «Νύχτας της Κουκουβάγιας», δεδομένου ότι ο Γιώργος Διαλεγμένος ήταν εξαιρετικά φειδωλός στα νέα ανεβάσματα των έργων του. Τους χρωστάμε επίσης, την ματιά μιας έντονης και καλοκουρδισμένης αφαίρεσης – άρα και το άνοιγμα μιας άλλης οπτικής αποτύπωσης αυτού του απαιτητικού, στην αφήγηση του, έργου. Ποίηση, μεταφυσική, νατουραλισμός διασταυρώνονται στην σκηνοθετική διαλεκτική των Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου καθώς μιλούν για τον έρωτα, το θάνατο και την προδοσία: Αρχετυπικές, δηλαδή, θεματικές. Με τον ‘Εκτορα Λυγίζο σε ρεσιτάλ ερμηνείας και μαζί του, τους σκηνοθέτες της παράστασης και τους Παρασκευή Δουρουκλάκη, Μαρία Γκιώνη και Βίκυ Κατσίκα – η τελευταία να αντικαθιστά την πυρετική παρουσία της Θεοδώρας Τζήμου.

Πρεμιέρα 3 Οκτωβρίου

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr