UPDATE CITY BLOGGING

1ο Φεστιβάλ MUSAI: Η μουσική συναντά το AI στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ


JTeam

30 Μαΐου 2023

1ο Φεστιβάλ MUSAI: Η μουσική συναντά το AI στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
Για δύο ημέρες, 14 Έλληνες μουσικοί και μία διεθνής καλλιτέχνις αλληλεπιδρούν με εργαλεία νέων τεχνολογιών και τεχνητής νοημοσύνης σε ένα νέο φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο.

Το 1ο Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνητής Νοημοσύνης MUSAI έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων Ελλήνων μουσικών και μιας διεθνούς καλλιτέχνιδας. Για δύο ημέρες, στις 1 και 2 Ιουνίου 2023, στις 20.00, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει καλλιτέχνες από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους να αλληλεπιδρούν με εργαλεία νέων τεχνολογιών και τεχνητής νοημοσύνης και να τα ενσωματώνουν άλλοτε με τρόπο αυτοσχεδιαστικό, σε πραγματικό χρόνο, και άλλοτε ως συνθετικά εργαλεία στη μουσική δημιουργία.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ MUSAI, ακουστικά όργανα συναντούν ήχους ηλεκτρικούς και live visuals, αναλογικοί επεξεργαστές συνδιαλέγονται με αισθητήρες κίνησης και εγκεφαλικών σημάτων και τα πρωτόλεια ηχοχρώματα των φωνητικών ιδιωμάτων της Ανατολικής Μεσογείου γίνονται μουσικές ψηφίδες σε δημιουργίες μικροδομικής (granular) σύνθεσης.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την επιστημονική καθοδήγηση του Εργαστηρίου Συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης και Μάθησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του LabMat του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και τη συνεργασία της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr