UPDATE CITY BLOGGING

Εικαστικό φθινόπωρο: Δέκα εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2023

Εικαστικό φθινόπωρο: Δέκα εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε
Μουσεία και αίθουσες τέχνης ετοιμάζονται να υποδεχθούν το κοινό με μεγάλες και σημαντικές εικαστικές διοργανώσεις, ενώ άλλες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης «καταλαμβάνουν» αναπάντεχους χώρους, δημόσιους και ιδιωτικούς, επιδιώκοντας να τους ξαναζωντανέψουν με ένα λοξό, διαφορετικό τρόπο…

Μήνας επιστροφής ο Σεπτέμβρης, στα θρανία για τους μικρότερους, στη δουλειά για τους τυχερούς που παρέτειναν τις διακοπές, στους συνήθεις ρυθμούς για την πόλη και, μεταξύ άλλων, για την εικαστική της σκηνή. Μουσεία και αίθουσες τέχνης ανασκουμπώνονται, καρφώνουν το τελευταίο καρφί στον τοίχο, κολλούν την τελευταία λεζάντα και ετοιμάζονται για εγκαίνια, που αυτό τον μήνα πραγματοποιούνται τη μια μέρα μετά την άλλη.

Μεγάλες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκθέσεις ετοιμάζονται να υποδεχθούν το κοινό, ενώ για άλλες το «στοίχημα» είναι να επαναδραστηριοποιήσουν μέσα από την τέχνη και τη δημόσια παρέμβαση αναπάντεχους χώρους. Από αυτές τις εκθέσεις που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες επιλέξαμε δέκα, κατά τη γνώμη μας σημαντικές, ενώ θυμίζουμε στον αναγνώστη και κάποιες εκθέσεις που συνεχίζονται για λίγο ακόμη, προσφέροντάς μας μια τελευταία ευκαιρία να τις επισκεφθούμε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr