UPDATE CITY BLOGGING

To χριστουγεννιάτικο bazaar του Eliza έρχεται - Όσα πρέπει να ξέρεις


JTeam

27 Νοεμβρίου 2023

To χριστουγεννιάτικο bazaar του Eliza έρχεται - Όσα πρέπει να ξέρεις
pexels
2 και 3 Δεκέμβρη, 10:00 - 17:00 - Να είσαι εκεί!

Τo πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, 10:00 - 17:00, έχεις σχέδια. Η χριστουγεννιάτικη περίοδος ξεκινά με το πιο ξεχωριστό bazaar από το ΕΛΙΖΑ – Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού, στους χώρους του Blue Bell, στην 1η Πλατεία του Παλαιού Ψυχικού.

To Σωματείο μάς περιμένει όλους να γιορτάσουμε την άνοιξη με πολλές επιλογές αγορών και πασχαλινών δώρων, προσφέροντας παράλληλα στο τόσο σημαντικό έργο του Eliza, που προφυλάσσει κάθε παιδί από κάθε είδους κακοποίηση.

Jenny.Gr

Ο σκοπός του Eliza

Η πρόληψη της παραμέλησης και όλων των μορφών κακοποίησης των παιδιών.

Η πρώιμη παρέμβαση προκειμένου να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την παραμονή του παιδιού στη βιολογική του οικογένεια και η υποστήριξή της μέσα από την ενίσχυση υποστηρικτικών δομών. Η επιμόρφωση των επαγγελματιών που εργάζονται κοντά σε παιδιά. Η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινωνίας για την καταπολέμηση του φαινομένου της βίας στα παιδιά.

Η αποστολή του Eliza

Η δημιουργία ενός αρραγούς, υποστηρικτικού δικτύου γύρω από την προστασία του παιδιού και της οικογένειας. Η καταγραφή των ευάλωτων κοινωνικά/οικονομικά οικογενειών ανά γεωγραφική περιοχή και η αποτύπωση των προβλημάτων της μέσης ελληνικής οικογένειας. Ο σχεδιασμός εθνικής στρατηγικής βάσει της καταγραφής και αποτύπωσης. Η στελέχωση προνοϊακών κρατικών δομών και η επιμόρφωση των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτές, για τη στήριξη των οικογενειών. Η στενή συνεργασία όλων των φορέων για το παιδί, προς όφελος του.

Το όραμα του Eliza

Μια κοινωνία που θα ενώνει τη φωνή της στο πρόσταγμα για Μηδενική Ανοχή στην Κακοποίηση του Παιδιού και μία Πολιτεία που θα προλαμβάνει το θλιβερό φαινόμενο της κακομεταχείρισης παιδιών, με την εφαρμογή όλων των δοκιμασμένων Καλών Πρακτικών.