UPDATE CITY BLOGGING

Λόφος art project: Ένας νέος χώρος εκθέσεων και εκδηλώσεων ανοίγει τις πόρτες του στην Κυψέλη


JTeam

28 Νοεμβρίου 2023

Λόφος art project: Ένας νέος χώρος εκθέσεων και εκδηλώσεων ανοίγει τις πόρτες του στην Κυψέλη
Στόχος της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη των έργων του Έλληνα Αφηρημένου Εξπρεσιονιστή Πάνου Σαραφιανού και της πρωτοπόρου κεραμίστριας Μαίρης Χατζηνικολή, δύο σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών που ενώθηκαν στη ζωή και στην Τέχνη

Ο Λόφος art project είναι ένας νέος χώρος εκθέσεων και εκδηλώσεων στην Κυψέλη. Στόχος της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη των έργων του Έλληνα Αφηρημένου Εξπρεσιονιστή Πάνου Σαραφιανού και της πρωτοπόρου κεραμίστριας Μαίρης Χατζηνικολή, δύο σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών που ενώθηκαν στη ζωή και στην Τέχνη και συνέβαλαν καθοριστικά στη συγκρότηση της φυσιογνωμίας της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Ο «Λόφος» του Πάνου Σαραφιανού θα ήταν ένας ελεύθερος χώρος (ένας πραγματικός λόφος), και ταυτόχρονα ένα καλλιτεχνικό κίνημα – δράση που ο Σαραφιανός προετοίμαζε μαζί με μία ανοιχτή ομάδα νέων καλλιτεχνών – μαθητών του, ως χώρο πραγματικής ελευθερίας και δημιουργίας. Στον Λόφο, καλλιτέχνες και μη, θα συνδημιουργούσαν με σεβασμό στη φύση για να συμβάλλουν στο μεγάλο θαύμα της ζωής με το δικό τους μικρό θαυματάκι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr