Καθαρά Δευτέρα με γεύση θάλασσας: 6 διευθύνεις για κορυφαίο ψάρι στην Αττική
Ερασμία Αρβανιτά
27 Φεβρουαρίου 2025

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και το μυαλό σου δεν μπορεί παρά να μην ταξιδεύει σε γραφικά λιμανάκια, σε υπέροχες γεύσεις και στη ζεστή ατμόσφαιρα της αγαπημένης σου ψαροταβέρνας. Εάν για σένα, αυτή η μέρα δεν είναι μόνο θέμα παραδοσιακών εδεσμάτων, αλλά και μια ευκαιρία για να απολαύσεις φρέσκα θαλασσινά, ψάρια και όστρακα, τότε ξέρεις ακριβώς πού πρέπει να βρεθείς: Στις διευθύνσεις της πόλης που «μυρίζουν» θάλασσα.
Με την ανοιξιάτικη διάθεση να φτάνει στο «κόκκινο» - ακόμα κι αν ο καιρός μας τα χαλάει κάπως, οι θαλασσινές γεύσεις είναι η απόλυτη επιλογή για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας. Και πού αλλού, αν όχι σε ταβέρνες με φρέσκα ψάρια, ψητά και τηγανητά, που αναδεικνύουν την αληθινή γεύση του Αιγαίου; Εάν δεν έχεις κάτι σίγουρο ακόμα στο μυαλό σου, εμείς ψάξαμε για σένα και ξέρουμε πού θα πάς την Καθαρά Δευτέρα για τρομερό ψάρι και αυθεντικές εμπειρίες.
Ατλαντικός
Ο Ατλαντικός στου Ψυρρή είναι ακόμα ένας λόγος για να αγαπήσεις περισσότερο το κέντρο της Αθήνας. Καταλαβαίνεις ότι θα φας καλά από τη στιγμή που θα δεις τον μικρό και περιεκτικό κατάλογο του μαγαζιού. Η διακόσμηση του είναι ρετρό, η κουζίνα ανοιχτή και οι μεζέδες του συναρπαστικοί. Προφανώς, καλό είναι να κάνεις κράτηση για την Καθαρά Δευτέρα ή όποια Κυριακή αποφασίσεις να πας με την παρέα σου.
Ατλαντικός, Αυλητών 7
Ψαράκια & θαλασσινά
Ποιότητα στο φαγητό, σωστές μερίδες και καλές τιμές. Δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο για να φας αυτήν την Καθαρά Δευτέρα στα Ψαράκια και Θαλασσινά. Όπου κι αν βρίσκεσαι και σε βολεύει στην Αθήνα (Κηφισιά, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Βάρκιζα), θα απολαύσεις τη θάλασσα στο τραπέζι σου. Στο τραπέζι σου, θα έρθουν φρέσκα ψάρια ημέρας από ψαράδες των μικρών νησιών του Αιγαίου πελάγους. Μην το ψάχνεις, είναι ο προορισμός σου για την Καθαρά Δευτέρα. Must: Καλαμαράκια και γλώσσα.
Ψαράκια και θαλασσινά, Κηφισιά, Βάρκιζα, Γλυφάδα, Χαλάνδρι
Ουζερί του Γιώργου (Το λιμανάκι)
@greek.phileas Ουζερί του Γιώργου! #attica#piraeus#keratsini#limanaki#ouzeri#fishrestaurant#summer#greeksummer#greece#sea#sun#food#fy#fyp#fypシ#august#relax#musttry#mustvisit#europe#tiktok#tiktokgreece ♬ оригинальный звук - Hellenic Republic
Ξεκινάω με σημαντική πληροφορία: Για να βρεις τραπέζι πρέπει να πας από το πρωί, ειδικά την Καθαρά Δευτέρα. Το ουζερί του Γιώργου ή το Λιμανάκι, βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και σερβίρει φρέσκα ψάρια και λαχταριστά θαλασσινά. Φτάνοντας εκεί, δεν θα σκέφτεσαι ότι βρίσκεσαι στο Κερατσίνι, αλλά σε κάποιο νησάκι στο Αιγαίο. Αυτό είναι το θέμα εξάλλου, να ταξιδέψεις πνευματικά. Σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς κολπίσκο, αυτή η ψαροταβέρνα χρόνια τώρα, σερβίρει τους καλύτερους μεζέδες.
Ουζερί του Γιώργου, Κερατσίνι
Απέραντο Γαλάζιο
Εάν είσαι στα νότια, το Απέραντο Γαλάζιο βρίσκεται στον ναυτικό όμιλο της Βάρκιζας, είναι κυριολεκτικά πάνω στην παραλία και αποτελεί μια τέλεια επιλογή για να απολαύσεις λαχταριστούς μεζέδες την Καθαρά Δευτέρα. Ο καιρός δεν χρειάζεται να σε νοιάζει γιατί εκεί θα ταξιδέψεις απευθείας σε κάποιο κυκλαδονήσι. Εάν η θάλασσα είναι το στοιχείο σου (χειμώνα, καλοκαίρι), τότε βρήκες τον προορισμό σου.
Απέραντο Γαλάζιο, Ανατολική παραλία Βάρκιζας, Βάρη
Ο Τάκης
Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Τάκης σερβίρει τους πιο νόστιμους μεζέδες στο Πέραμα. Ένα μικρό καφενείο όπου σέρβιρε μεζεδάκια, εξελίχθηκε σε μια από τις κορυφαίες ψαροταβέρνες της περιοχής. Η απλότητα του χώρο σου σε κερδίζει αμέσως, ενώ τα πιάτα σου «ζεσταίνουν» την καρδιά γιατί θα σου θυμίσουν το σπίτι σου. Στον Τάκη, η ποιότητα συμβαδίζει με την ποσότητα, γι΄αυτό και δεν χρειάζεται να μένεις στο Πέραμα για να το επισκεφτείς. Εκεί, όλα είναι αυθεντικά.
Ο Τάκης, Ηπείρου 66, Πέραμα
Το Υπερωκεάνειον
Εάν περάσεις το κατώφλι του και μυρίσεις τα φρέσκα ψάρια, τότε ο δρόμος είναι ένας: Να μπεις μέσα στο Υπερωκεάνιο. Ο χώρος είναι φιλόξενος και ζεστός, γεμίζει την καρδιά σου και τα πιάτα του έπειτα το στομάχι σου. Ο ιδιοκτήτης, ο Ανδρέας Καντσός, θαλασσινός και ο ίδιος με καταγωγή από την Κίμωλο, είναι ένας άνθρωπος με βαθιά σχέση με τη θάλασσα. Κι όλα αυτά, φαίνονται και στα πιάτα του. Αν επισκεφτείς το μαγαζί, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τη ψητή σαρδέλα με ντομάτα και καψαλισμένο ψωμί, ένα πιάτο που σε ταξιδεύει στις γεύσεις του Αιγαίου. Και για το τέλος, το παγωτό καϊμάκι είναι η απόλυτη γλυκιά επιβράβευση για την εμπειρία σου.
Υπερωκεάνειον, Μαρίας Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς