Οι Oasis επιστρέφουν στο Knebworth 30 χρόνια μετά τις ιστορικές συναυλίες τους - Οι νέες ημερομηνίες της περιοδείας τους για το 2027
JTeam
15 Σεπτεμβρίου 2026
Οι Oasis ανακοίνωσαν τις νέες ημερομηνίες της περιοδείας για το 2027, βάζοντας τέλος στην ανυπομονησία των θαυμαστών τους. Επιβεβαίωσαν, φυσικά, κι αυτό που όλοι περίμεναν: την επιστροφή τους Knebworth, 30 χρόνια μετά τις ιστορικές δύο συναυλίες τους με συνολικά 250.000 θεατές - από τις κορυφαίες στιγμές της διαδρομής τους.
«Ξεκινήστε τους εορτασμούς!», ανέφερε το συγκρότημα στην ανακοίνωσή του και η αλήθεια είναι πως οι κοινοποιήσεις των νέων ημερομηνιών δεν έχουν σταματημό.
Με τίτλο Oasis Live 27, η περιοδεία περιλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την ηπειρωτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ξεκινά από τη Γλασκώβη στις 21 Μαΐου και συνεχίζεται σε Μάντσεστερ, Μόναχο, Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, Παρίσι, Ρώμη, Βοστώνη, Λας Βέγκας και το Slane Castle, βόρεια του Δουβλίνου, ολοκληρώνοντας την περιοδεία με τέσσερις συναυλίες στο Knebworth τον Σεπτέμβριο.
Όπως υπενθυμίζει ο Guardian, οι Oasis είχαν προαναγγείλει την είδηση την περασμένη εβδομάδα, με μια εντυπωσιακή επίδειξη drones πάνω από το στάδιο Etihad του Μάντσεστερ, αφού προηγουμένως είχε αφήσει υπονοούμενα για τις ημερομηνίες μέσω Instagram.
Η περιοδεία έρχεται μετά την πολυσυζητημένη επανένωση των Oasis το 2025, κατά την οποία έδωσαν 41 συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ανατολική Ασία και την Αυστραλία - 16 χρόνια μετά τη διάλυσή τους το 2009. «Δυσκολεύεσαι να σκεφτείς κάποιον άλλο καλλιτέχνη που να έχει δεχτεί τόσο ένθερμη υποδοχή», έγραψε ο κριτικός του Guardian, Alexis Petridis, σε μια πεντάστερη κριτική για την πρώτη συναυλία της περιοδείας στο Κάρντιφ.
Η περιοδεία του 2027 θα είναι η πρώτη επίσκεψη των Oasis στην ηπειρωτική Ευρώπη μετά την επανένωσή τους και θα περιλαμβάνει αμερικανικές πόλεις τις οποίες δεν επισκέφθηκαν κατά την προηγούμενη περιοδεία. Η επιστροφή τους στο Παρίσι θα έχει ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, επίσης, καθώς ήταν λίγο πριν από την εμφάνισή τους το 2009 στο φεστιβάλ Rock en Seine της πόλης, όταν το συγκρότημα διαλύθηκε για πρώτη φορά.
Εννοείται πως οι θαυμαστές των Oasis είχαν την ευκαιρία να ξαναζήσουν την περιοδεία του 2025 -ή να μάθουν τί έχασαν- μέσα από το ντοκιμαντέρ Don’t Look Back in Anger, που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους την περασμένη εβδομάδα. Το ντοκιμαντέρ απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για το συναισθηματικό πορτρέτο των θαυμαστών του συγκροτήματος.
Βέβαια, δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον σάλο που προέκυψε σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων, πέρα από ένα σχόλιο του Liam Gallagher επί σκηνής: αφού αναφέρθηκε στους ανθρώπους που βρίσκονταν στις φθηνές θέσεις, πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν φθηνές θέσεις. Συγγνώμη γι’ αυτό».