UPDATE #NOW

O Great Gatsby στον κόσμο του Baz Luhrmann


Τζουλιάννα Καρνέζη

31 Μαΐου 2012

THE-GREAT-GATSBY-TRAILER2.jpg

Λίγα λόγια για το τρέιλερ της νέας ταινίας του Baz Luhrmann.

Ήδη έχει κάνει πολλές βόλτες και share στο διαδίκτυο. Η νέα ταινία του Baz Luhrmann είναι η νέα κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του F.Scott Fitzerald The Great Gatsby. Η πρώτη είχε γίνει το 1974 με τον Robert Redford και τη Mia Farrow.

Θα τον θυμάστε ίσως από την πρωτοποριακή μεταφορά του έργου του Σαίξπηρ Ρωμαίος και την Ιουλιέττα όπου έπαιζε πάλι ο Lenardo di Caprio και βέβαια το Moulin Rouge ή το Australia με την Nicole Kidman. Εxpert σε αναπαραστάσεις παλαιότερων εποχών που είναι σαν να ζωντανεύουν στο σήμερα από μία σύγχρονη οπτική γωνία με ένταση, γρήγορες video-clip σκηνές και soundtrack που γίνονται hit, έχει έτοιμη ακόμα μία ταινία που έχει ήδη κάνει... buzz και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι κάθε φορά όλο και πιο καλά μελετημένες ενδυματολογικά, στυλιστικά και έτοιμες να εντυπωσιάσουν. Αυτό φαίνεται τουλάχιστον από το τρέιλερ.

Κανείς δεν ήξερε ποιος ήταν ο μυστηριώδης Gatsby. Φαινόταν σαν ένας άνθρωπος χωρίς παρελθόν που αναζητούσε "κάτι". Οργάνωνε θρυλικά πάρτι στην έπαυλή του στο Long Island, ζούσε μέσα στη λάμψη και τη χλιδή. Στο ρόλο του ιδιαίτερου αυτού ανθρώπου ο Leonardo DiCaprio και δίπλά του η Carey Mulligan. Παίζουν ακόμη Tobey Maguire και Isla Fisher.

Δείτε σκηνές από παλαιότερες ταινίες του.

[imagebrowser id=7]

Δείτε ακόμα:

Δυναμική πρεμιέρα της ταινίας «Οn the Road»

Cannes Festival: Aπό την Grace Kelly στην Angelina Jolie

Το χιούμορ