UPDATE #NOW

Ιδέες και προτάσεις για το Σαββατοκύριακο


26 Οκτωβρίου 2012

maik.jpg
Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο με προτάσεις για μικρούς και μεγάλους.

«Οι Περιπέτειες του Μάικ» είναι μια τρυφερή περιπέτεια μέσα από την οποία τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδρομή του Μάικ ενός μικρού φασολιού, που ξεριζώνεται από το δένδρο του και χάνει την οικογένεια του. Τους γονείς του και τα αδέλφια του. Σ’ έναν εχθρικό και άγνωστο κόσμο, ο Μάικ μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους κινδύνους με θάρρος, με χιούμορ και με «όπλο» την αθωότητα του. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πόσο σημαντική είναι η φιλία γνωρίζοντας καινούργιους φίλους. Τον Βλάρο τον Γλάρο, τα δύο Πουλάκια, τον Σβέρδα και την Σβίρδα, το Σάλι το Σαλιγκάρι, την Φουρφουρίτσα την Φραγκοσυκιά. Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο & Κυριακή 11.30/15.00, στο Θέατρο Αλίκη, Παιδική Σκηνή, Αμερικής 4. Τηλ. 210 32 12 144

Εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης:
 
Το Μουσείο της Ακρόπολης διοργανώνει την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου θεματικές παρουσιάσεις από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές, στο πλαίσιο της δράσης «Λαμπερές ιστορίες για τη φωτιά».
Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε μία ώρα, ξεκινώντας από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Την ημέρα αυτή, η είσοδος  για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Κινηματογραφική ταινία: «Amour» To «Amour» είναι μια Αυστριακή ταινία, σε σκηνοθεσία του Μίκαελ Χάνεκε με τους, Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, Εμανουέλ Ρίβα, Ιζαμπέλ Ιπερ. Πρόκειται για μια ιστορία Αγάπης όπως αποκαλύπτει άλλωστε και ο τίτλος της ταινίας, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ύστερα από ένα δυσάρεστο γεγονός μπαίνει στη δοκιμασία να εξετάσει ποσό δυνατοί είναι δεσμοί αγάπης του μετά από τόσο χρόνια. Μια εκπληκτική ταινία, με βαθιά νοήματα για τη ζωή που θα σας συγκινήσει. Δείτε το trailer της ταινίας:

BANKSY: Η Tέχνη στο δρόμο Η Videorama Films παρουσιάζει ένα εξαιρετικό, διασκεδαστικό και απολαυστικό ντοκιμαντέρ που ενημερώνει τον κόσμο για το γκράφιτι, Bansky: H τέχνη στο Δρόμο. Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στα Independent Spirit Award και στα Φεστιβάλ του Τορόντο, Βανκούβερ, Όστιν και Σαν Ντιέγκο. Ο γνωστός άγνωστος Banksy, γυρίζει το κορυφαίο street art ντοκιμαντέρ όλων των εποχών. Η αφρόκρεμα των ζωγράφων του δρόμου επί το έργο, αποδομούν και καταστρέφουν την αστική μιζέρια σε ζωντανή σύνδεση με τη μεγάλη οθόνη. Μπορείτε να το δείτε στην κινηματογραφική αίθουσα Λαϊς, της Ταινιοθήκης της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48& Μεγ. Αλεξάνδρου, Μετρό Κεραμεικός).