UPDATE #NOW

Που είναι σήμερα αφιερωμένο το doodle;


7 Φεβρουαρίου 2014

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι ανοίγουν αυλαία σήμερα στις 18:00 και η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle σε αυτούς, αλλά και στις διακρίσεις κατά των ομοφυλόφιλων αθλητών στη Ρωσία, με επίκληση στην Ολυμπιακή Χάρτα.

Το εικονίδιο απεικονίζει 6 αθλήματα και τους αθλητές οι οποίοι είναι χρωματισμένοι με ένα χρώμα που στο σύνολο τους σχηματίζει τη σημαία της ομοφυλοφιλίας. Παράλληλα, από κάτω αναφέρει και μια φράση από την Ολυμπιακή Χάρτα που έχει σαφές μήνυμα προς τη ρωσική κυβέρνηση και τη στάση της απέναντι στη διαφορετικότητα.

Η άσκηση ενός αθλήματος είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Κάθε άτομο πρέπει να έχει τη δυνατότητα άσκησης ενός αθλήματος χωρίς κανενός είδους διάκριση στα πλαίσια του Ολυμπιακού πνεύματος, το οποίο απαιτεί αμοιβαία κατανόηση σε πνεύμα φιλίας, αλληλεγγύης και ευ αγωνίζεσθαι».

Το doodle αυτό έκανε την εμφάνιση του και σε ρωσικές μηχανές αναζήτησης, ενώ η οργάνωση The Human Rights Campaign βοήθησε τη Google με τον πρόεδρό της να δηλώνει: Μαζί με τους χορηγούς των ολυμπιακών αγώνων όπως η AT&T, η Google στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι αντι-γκέι νόμοι της Ρωσίας είναι αδικαιολόγητοι. Τώρα είναι η ώρα και για τους υπόλοιπους χορηγούς να τους ακολουθήσουν. Το ρολόι χτυπάει και η υφήλιος παρακολουθεί»

Το διαβάσαμε στο koolnews.gr.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.