UPDATE #NOW

Tα καλύτερα wine bar της πόλης


27 Μαρτίου 2014

Σήμερα, είναι η παγκόσμια ημέρα θεάτρου και μετά από μια θεατρική παράσταση η βραδιά απαιτεί συζήτηση. Η καλύτερη παρέα λοιπόν είναι το κρασί για να κουβεντιάσετε με τους (θεατρο) φίλους σας τα περί παράστασης. Ερμηνείες, σκηνοθεσία κτλ

Για το λόγο αυτό σας έχουμε πάνω από 30 σημεία σε κάθε σημείο της Αθήνας διαθέτουν μερικά από τα ωραιότερα κρασιά του φετινού και των περασμένων ετών. Εμείς συγκεντρώσαμε 16 από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε σε διπλή έκδοση. Μετά τα 8 χθεσινά, ακολουθούν τα υπόλοιπα.

By the glass

Kρυμμένο μέσα σε μια στοά με νεοκλασικά και διατηρητέα κτίρια σας περιμένει από το πρωί πρώτα για καφέ, νόστιμα σάντουιτς και έπειτα για κάποια από τις περίπου 65 ετικέτες σε κρασί, αφρώδη και αποστάγματα που διαθέτει. Για να συνοδεύσετε το κρασί σας η κουζίνα του έχει ζεστά και κρύα πιάτα, όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο με θυμάρι και σάλτσα από κρασί, καθώς και πίτες, τάρτες ημέρας και γλυκά, πλατό τυριών και αλλαντικών. Εδώ θα βρείτε φιάλες μάγκνουμ (1,5 λίτρου) για το κρασί που είναι μεγαλύτερης ωρίμανσης. Κατά καιρούς διοργανώνει και winetestings.

Γ.Σουρή 3 & Φιλελλήνων , 21 03232560

Κλίμα-κλήμα

Δημιούργημα κι αυτό του Χριστόφορου Πέσκια με τον οινολόγο Δημήτρη Χατζηνικολάου, με τον σεφ να βρίσκει προϊόντα από την ελληνική επικράτεια και να τα συνδυάζει σε εύγευστα πιάτα. Στα γλυκά του θα σας μαγέψει ο πολίτικος χαλβάς με παγωτό μαστίχα και τριαντάφυλλο. Λειτουργεί Δευτέρα με Κυριακή από τις 18:00.

Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, 210 6096786

Η Πύλη του Κρασιού

Η πλούσια κάβα του περιλαμβάνει περισσότερες από 200 ετικέτες στο wine bar και περίπου 100 ετικέτες σε ελληνικά και ξένα αποστάγμα- τα (όπως ρούμι, βότκα, μαλτ ουίσκι και άλλα premium αποστάγματα). Η Πύλη του Κρασιού δίνει μεγάλο βάρος και στη διοργάνωση βραδιών γευσιγνωσίας. Το κρασί σερβίρεται με νόστιμα συνοδευτικά που δεν χρειάζονται μαγείρεμα για να μη χαλάσουν την εμπειρία της γεύσης του κρασιού που είναι και το ζητούμενο εδώ.

Λ. Αμφιθέας 106, Παλαιό Φάληρο, 210 9819908

Ανακαλύψτε τα υπόλοιπα στο koolnews.gr. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.