UPDATE #NOW

Οι εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για την μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού


31 Ιουλίου 2014

Κάθε χρόνο στην Αυγουστιάτικη πανσέληνος κάνει χιλιάδες Έλληνες και τουρίστες να συρρέουν στα αρχαιολογικά μνημεία και σε πάρκα. Ομολογουμένως είναι ένα μοναδικό και θεσπέσιο θέαμα, και ρομαντικοί και μη θέλουν να το απολαύσουν.

Η φετινή πανσέληνος είναι την Κυριακή 10 Αυγούστου και το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις στα περισσότερα μνημεία της χώρας. Απαγγελίες ποιημάτων, θεατρικές παραστάσεις, τραγούδια και αφιερώματα σε μεγάλους καλλιτέχνες είναι κάποια από εκείνα που θα λάβουν χώρα στις 10 Αυγούστου κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι. Από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη και από τον Έβρο μέχρι την Ρόδο, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

 Αττική

Μουσείο Ακρόπολης: Μουσική εκδήλωση με την μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας

Νομισματικό Μουσείο: Συναυλία «Τα φεγγάρια της Μεσογείου», Μ. Στρόφαλης, Φ. Χρήστου, Α.Τρούνι, 9.00μμ

Αρχαιολογικός Χώρος Σουνίου: Στον χώρο εκτός της περίφραξης του Ιερού του Ποσειδώνος νότια από το τουριστικό περίπτερο του ΕΟΤ, σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής «ΘΟΡΙΚΟΣ», μουσική παράσταση με τίτλο «Εκείνων τη Μουσική» με δύο ηθοποιούς, τη Μαρίνα Καλογήρου και το Δημήτρη Παπανικολάου, μαζί με τη λυρική τραγουδίστρια Βασιλική Καραγιάννη που θα ερμηνεύσουν, συνοδεία της ορχήστρας μουσικής δωματίου, αποτελούμενης από οκτώ μουσικούς, πρωτότυπες συνθέσεις του Θεόδωρου Λεμπέση, εμπνευσμένες από κείμενα κορυφαίων λογοτεχνών, Ελλήνων (Σοφοκλής, Ευριπίδης ) και ξένων (Shakespeare, Lorca, Baricco, Williams, Chekhov)

Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας: ΣΑΒ. 9-8-2014 Συνδιοργάνωση με το Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας μουσική εκδήλωση των Δημήτρη Βασιλάκη (σαξόφωνα /φωνητικά ), Μαρίας Χριστίνας (ηλεκτρική άρπα) και Αλεξάνδρου Δράκου Κτιστάκη (κρουστά), που θα περιλαμβάνει συνθέσεις αφιερωμένες στο φεγγάρι, κλασικά κομμάτια της τζαζ, ethnic, αποσπάσματα από κλασικά έργα και καινούργιο υλικό.

Eνημερωθείτε για τις υπόλοιπες στο koolnews.gr. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.