UPDATE #NOW

Το come back του ελληνικού κινηματογράφου


2 Σεπτεμβρίου 2014

Η χρονιά του ελληνικού κινηματογράφου, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η φετινή. Οι εγχώριες παραγωγές που έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο στάδιο του postproduction ανέρχονται σε διψήφιο αριθμό, περίπου 15, δημιουργώντας ένα χορταστικό πρόγραμμα για τους σινεφίλ.

Ας ξεκινήσουμε από το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα. Πρόκειται για το συγκινητικό roadmovieδύο αδερφών αλβανικής καταγωγής από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη προς αναζήτηση του βιολογικού τους πατέρα, που έκανε πρεμιέρα στο περασμένο φεστιβάλ των Κανών κι έχει ήδη κλείσει διανομή –εκτός από τη Γαλλία όπου προβλήθηκε– σε Αμερική, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Γερμανία και άλλες χώρες. Το φιλμ κυκλοφορεί στην Ελλάδα στις 2 Οκτωβρίου ανοίγοντας με το δεξί τη σεζόν για το ελληνικό σινεμά.

Μετά το επιτυχημένο του ντεμπούτο με την «Χώρα Προέλευσης», ο Σύλλας Τζουμέρκας επιστρέφει με το «A Blast», ένα βίαια ειλικρινές μανιφέστο της επαναστατημένης Μαρίας, την οποία υποδύεται η Αγγελική Παπούλια. Μάλιστα, σε λίγες ημέρες η ταινία θα βρεθεί στο ιστορικό Φεστιβάλ του Λοκάρνο ελπίζοντας σε άλλη μία διάκριση για το ελληνικό σινεμά.

Στις αθηναϊκές αίθουσες θα δούμε και την ταινία «Στο Λύκο» (συμμετοχή στην περσινή Μπερλινάλε ) των ΑράνΧιους και Χριστίνας Κουτσοσπύρου. Πρόκειται για ένα μείγμα ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας που μας ταξιδεύει στην ορεινή Ναυπακτία για να φανερώσει την τραχιά επαρχιακή πλευρά της κρίσης.

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες στο koolnews.gr. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.