UPDATE #NOW

Νύχτες Πρεμιέρας στις αθηναϊκές αίθουσες


10 Σεπτεμβρίου 2014

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας γιορτάζει τα 20α του γενέθλια και μας καλεί από 17 έως 28 Σεπτέμβρη στη γιορτή.

Σήμερα ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμά του και είναι πράγματι πολύ πλούσιο και ελκυστικό.

Πολλές οι συμμετοχές διαφόρων ελληνικών παραγωγών και φέτος, γεγονός χαρμόσυνο για τον εγχώριο κινηματογράφο που επανέκαμψε και δίνει βροντερό παρόν, όπως το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα και το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα που κάνουν εδώ την ελληνική τους πρεμιέρα.

Η πρότασή μας όμως, εστιάζει στην κατηγορία Μουσική και Φιλμ και μάλιστα σε δύο ταινίες που συγκαταλέγονται στο διαγωνιστικό κομμάτι.

«20,000 Days on Earth» : Όταν οι δημοσιογράφοι κυνηγούν τον Nick Cave για μια συνέντευξη, τους προτρέπει να ψάξουν στο google. Τώρα όμως πείστηκε για μια ταινία ταινία ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τον ίδιο σε διάφορες φάσεις της ημέρας του. Μπορεί να μην είναι η πλέον τυπική και συνηθισμένη μέρα ( μιάς και δεν κάνει βόλτα καθημερινά με την Κάιλι Μινόγκ όπως θα δούμε), αλλά σίγουρα είναι μια μέρα ροκ. p.s. Η πρώτη προβολή της ταινίας είναι στις 22 Σεπτεμβρίου στο Ιντεάλ, μέρα που ο Cave γίνεται 57 ετών.

Δείτε το trailer

«Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets» : μια ταινία που θα σας κάνει να ακούτε ξανά και ξανά Britpop και να μας μάθει πως ο επιμένων νικά. Οι Pulp μπορεί να είναι πλέον γκρουπ ορόσημο, αλλά από το 1978 έως το 1994 ήτανε στα αζήτητα, μέχρι το 1994 που δικαιώθηκαν πανηγυρικά! Η μπάντα είχε διαλυθεί για περίπου 10 χρόνια, όμως, επέστρεψε κι είναι εδώ,στο φεστιβάλ του φθινοπώρου.

Δείτε το trailer

Αναλυτικά θα βρείτε το πρόγραμμα εδώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.