UPDATE #NOW

6+1 ταινίες για να τις δείτε μαζί του


26 Σεπτεμβρίου 2014

Πολλές φορές η ευκαιρία για χουζούρι στον καναπέ είναι αυτό που ονειρεύεστε για το τέλος της ημέρας. Αν αυτό συνοδευτεί με ένα ελαφρύ σνακ και το έτερον ήμισυ στο σαλόνι τότε πάμε στο επόμενο level. Tί ταινία να δείτε παρέα χωρίς, όμως, να βαρεθεί κανείς από τους δύο; Τα αγαπημένα κοριτσίστικα φιλμ είναι απαγορευμένα αλλά και το Iron Man 3 δεν θα μπορέσει να κρατήσει ανοιχτά για πολύ τα δικά σας βλέφαρα. Να λοιπόν μερικές ασφαλείς προτάσεις που ελπίζουμε να ικανοποιήσουν και τους δύο.

Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί: η τελευταία ταινία του Jim Jarmusch που συνδυάζει τα βαμπίρ με το ρομαντισμό, σε μια συγχορδία που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Το σάουντρακ της ταινίας είναι ιδιαιτέρως απολαυστικό και η ατμόσφαιρα χαλαρή και ηδονική.

The Grand Hotel Budapest: ταινία παραμυθένια από τον Wes Anderson, που, τον περασμένο χειμώνα, ακουμπούσε χαμόγελα απόλαυσης στα χείλη αγοριών και κοριτσιών που έβγαιναν από τις κινηματογραφικές αίθουσες. O Μουσταφά ξεδιπλώνει την ιστορία του και μας περιγράφει πως από μικρός bell boy έγινε ο ιδιοκτήτης του Grand Hotel κι όλο αυτό σε μια ατμόσφαιρα κουρδιστού παιχνιδιού στα χέρια ενός παιδιού που ξέρει πολύ καλά πώς να παίξει.

Pulp Fiction: Το πιθανότερο είναι να την έχετε δει· φυσικά και την ξαναβλέπετε άνετα και το ίδιο ευχάριστα. Το masterpiece του Quentin Tarantino παραμένει διασκεδαστικό, cult και δυσβάσταχτα έξυπνο. Η Uma Thurman ως Mia άλλωστε το λέει ξεκάθαρα «Τότε καταλαβαίνεις πως βρήκες κάποιον ξεχωριστό. Όταν το βουλώνεις ένα λεπτό και απολαμβάνεις άνετα την σιωπή μαζί του».

Match Point: Λίγος Woody Allen πάει με όλα! Μια από τις ελάχιστες απόπειρες του σκηνοθέτη με στόχο το δράμα και μια σκανδαλιστική  Scarlett Johansson, θα σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το ανατρεπτικό τέλος. Ο Κρις, ένας νεαρός δάσκαλος του τένις, καταφέρνει να εισέλθει στους κύκλους μιας εύπορης οικογένειας του Λονδίνου αφού παντρεύεται την κόρη της οικογένειας. Εκεί θα γνωριστεί με τη μνηστή του αδελφού της γυναίκας του Κι έτσι θα ξεκινήσει μια παθιασμένη σχέση που σύντομα θα οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο και ένα τραγικό φινάλε.

Fun with Dick and Jane: Γλυκόπικρη κωμωδία με τον Jim Carrey και ίσως πιο επίκαιρη από το 2005 που βγήκε στις αίθουσες, καθώς αναφέρεται στις επιπτώσεις που έχουν οι εργασιακές αλλαγές στη ζωή του πρωταγωνιστικού ζευγαριού. Ο Dick χάνει τη δουλειά του εντελώς απροσδόκητα, αφού μόλις έχει πάρει προαγωγή και έχει παραιτηθεί η γυναίκα του από τη δική της δουλειά. Όμως προσπαθεί με διάφορους ευφάνταστους τρόπους να συνεχίσει τη ζωή που έκαναν.

Leon: η ταινία ξεκινάει και νομίζει κανείς πως πρόκειται για κατασκοπευτική ταινία ανθρωποκυνηγητού. Όμως η ανατροπή έρχεται, όταν στη ζωή του μοναχικού πρωταγωνιστή μπαίνει η μικρή  Matilda (Natalie Portman) που τον μαθαίνει να συμβιώνει με ένα ακόμα ανθρώπινο πλάσμα. Και δράση και συγκίνηση…

Άθικτοι: ο καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι Φίλιπ, ψάχνει έναν κατάλληλο φροντιστή και πέφτει πάνω στον φαινομενικά ακατάλληλο Ντρις. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία και από τη μια είναι συγκινητική, από την άλλη έξυπνη και δυναμική, μιας και αυτό το δίδυμο μεγαλουργεί κόντρα στις προβλέψεις.