UPDATE #NOW

4+1 παραστάσεις που έρχονται με φόρα από πέρυσι


23 Οκτωβρίου 2014

Η ελληνική θεατρική δράση αριθμεί πλέον υπέρογκο νούμερο παραγωγών που συστείνονται φέτος για πρώτη φορά ή που έρχονται με τις καλύτερες εντυπώσεις από την περσινή σεζόν. Εστιάζουμε λοιπόν σε πέντε παραστάσεις από αυτές που επαναλαμβάνονται φέτος και σας τις προτείνουμε. Το κοινό λοιπόν ζήτησε encore και το έχει!

μεγάλη χίμαιρα

Η Μεγάλη Χίμαιρα στο Θέατρο Πορεία.

Η παράσταση Μεγάλη Χίμαιρα σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, έρχεται από το καλοκαιρινό φεστιβάλ Αθηνών, όπου πρωτοανέβηκε στα μέσα Ιουλίου. Με δηλωμένη μέρα πρεμιέρας την 22η Νοεμβρίου, αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις του θεατρόφιλου κοινού, καθώς η ατμοσφαιρική μαγεία του Τάρλοου απλώνεται στη σκηνή, με τρόπο σαρωτικό. Το μεγάλο έργο του Καραγάτση δραματοποιείται στα κατάλληλα χέρια. Όλες οι σκηνές κατακλύζονται άλλοτε με βουβή κι άλλοτε με προσεγμένη και σωστά τοποθετημένη υποκριτική ένταση. Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Ψαρράς, Όμηρος Πουλάκης, Σοφία Σεϊρλή.

αστερισμοι θεατρο νέου κόσμου

Αστερισμοί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ένα έργο για δύο ηθοποιούς, την Στεφανία Γουλιώτη και το Μάκη Παπαδημητρίου σε σχέση με τις επιλογές και την τύχη. Κάθε επιλογή που έχεις κάνει, κάθε απόφαση που έχεις πάρει ή δεν έχεις πάρει στη ζωή σου, ορίζει την πορεία που θα διαγράψεις. Η Μάριαν και ο Ρόλαντ, εκείνη θεωρητική φυσικός κι εκείνος μελισσοκόμος, συναντιούνται σ’ ένα φιλικό σπίτι κι έτσι αρχίζει η ερωτική τους ιστορία. Ή τουλάχιστον μια από τις πολλές πιθανότητες αυτής της ιστορίας. Ένα έργο που θέτει ερωτήματα για το ρόλο της τύχης και της ελεύθερης βούλησης στη ζωή των ανθρώπων, για τη γιορτή και το πένθος της ύπαρξης. Έως 28 Δεκεμβρίου σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

EFYGA_3

Έ_Φυγα, αληθινές ιστορίες ανθρώπων που έφυγαν από πολύ μακριά στο Συνεργείο.

Πρόκειται για μια παράσταση - ντοκουμέντο που μας επιτρέπει να εισχωρήσουμε στα σπίτια και στις ζωές πέντε μεταναστών. Η δουλειά της Γιολάντας Μαρκοπούλου βασίστηκε στις αληθινές ιστορίες των πέντε αυτών ανθρώπων που σημαδεύτηκαν από τη φυγή, την απώλεια και τις χαμένες ευκαιρίες. Μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, καθόλου ωραιοποιημένη μα βαθιά αληθινή και αισιόδοξη. Έως τις 7 Νοεμβρίου, είσοδος ελεύθερη.

dekaimero-01

Δεκαήμερο στο Εθνικό Θέατρο.

Στη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" στην Αγίου Κωνσταντίνου συνεχίζεται η ιστορία της παρέας που μετακομίζει στην εξοχή, για να αποφύγει την εξάπλωση της πανούκλας στην πόλη. Τα μέλη της αφηγούνται για δέκα μέρες από μια ιστορία με πρωταγωνιστές τον έρωτα και το πνεύμα και τη χαρά της ζωής. Ο κυνικός και πονηρός κόσμος της σάρκας, ένας κόσμος αστείος και γεμάτος χάρη συνδυάζεται και αναμιγνύεται με τον αστικό κόσμος του πνεύματος, σε ένα εκρηκτικό μίγμα παιχνιδιού, ερωτοτροπιών και απόλαυσης της ύπαρξης. Η διασκευή του κειμένου βασίζεται στο Δεκαήμερο του Βοκάκιου, σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου.

ο μουνης νέου κοσμου

Ο Μουνής στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Το έργο της Κιτσοπούλου μας μεταφέρει στη δεκαετία του '80, λίγο πριν ξεκινήσει ο “εκσυγχρονισμός” της ελληνικής κοινωνίας, με σκηνικό την "αθώα" και "αυθεντική" ελληνική επαρχία. Αποτελεί μια βίαιη απογραφή μιάς βίαιης εποχής και κοινωνίας. Είναι η περιγραφή του πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας που έχει μείνει αναλλοίωτος μέσα στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζει να αναπαράγει, την χαιρεκακία, το κουτσομπολιό, την ενοχή, το θράσος, τον τσαμπουκά, την σωματική και ψυχολογική βία. Οι 4Frontal σε κάνουν να νιώσεις κι εσύ εγκλωβισμένος στο “μικρό χωριό” του Μουνή... Η σκηνοθεσία είναι του Παντελή Δεντάκη και θα πάιζεται έως 28 Δεκεμβρίου.