UPDATE #NOW

Έχετε δει ή έχετε διαβάσει το Gone Girl;


20 Οκτωβρίου 2014

gone-girl-2014-002.jpg

Η πολυσυζητημένη περίπτωση του Gone Girl της Gillian Flynn έχει απασχολεί το κοινό αρκετά έντονα αυτή την περίοδο. Είτε ως ταινία, είτε ως βιβλίο, έχει γίνει talk of the town και δεν σπανίζει η ερώτηση από οικείους "το είδες" ή "το διάβασες".

DF-11318_11319_COMP_R -- Nick (Ben Affleck, left) is questioned about the disappearance of his wife, Amy, by Detectives Boney (Kim Dickens, far right) and Gilpin (Patrick Fugit, in dark shirt), as Nick?s in-laws Marybeth and Rand Elliott (Lisa Barnes, David Clennon) look on.

Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον David Fincher (βλ. Seven, Fight Club, Δωμάτιο Πανικού) με υποδειγματική μαεστρία καθώς μας κρατάει στις επάλξεις και τις 2,5 ώρες που διαρκεί. Όλα κυλούν φαινομενικά ομαλά στη ζωή ενός ζευγαριού Νεοϋορκέζων συγγραφέων, κλυδωνισμένου από την οικονομική κρίση της Αμερικής, μέχρι που εξαφανίζεται μυστηριωδώς η σύζυγος Έιμι. Ο σύζυγος Νικ Νταν κατηγορείται ξαφνικά από τις αρχές και την κοινή γνώμη και παγιδεύεται σε ένα "πηγάδι" νοσηρών πλάνων. Χωρίς να προδοθεί το τέλος, να λάβετε υπόψιν πως μας αφήνει με ορισμένα ερωτηματικά η λύση των οποίων απαιτεί επισταμένη προσοχή καθ'όλη τη διάρκεια της ταινίας. υ.γ. πολύ καλή και σταμπιλαρισμένη η ερμηνεία του  Ben Affleck. 

gone girl

Το βιβλίο είναι πράγματι ένα page turner βιβλίο, δηλαδή συγκαταλέγεται στην κατηγορία των αστυνομικών μυθιστορημάτων που θέλεις να δεις τί θα γίνει στο τέλος. Αποτελεί το τρίτο βιβλίο της Τζίλιαν Φλιν, της συγγραφέως που παραιτήθηκε από τη δουλειά της ως τηλεκριτικός και άρχισε να γράφει μυθιστορήματα. Η επιλογή της αυτή δικαιώθηκε καθώς η 43χρονη Αμερικανίδα συμπεριελήφθη πρόσφατα από το Forbes στη λίστα των συγγραφέων με τα περισσότερα έσοδα (9 εκατ. δολάρια) για την περασμένη χρονία. υ.γ. ιδανικό δώρο για άνδρα φίλο ή συγγενή.