UPDATE #NOW

Αγόρι Συναντά Κορίτσι ή αλλιώς 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου


9 Νοεμβρίου 2014

8-φεστιβαλ-κινηματογραφου11.jpg

Τα φεστιβάλ κινηματογράφου μας αρέσουν πολύ κι αυτό γιατί είναι μια ωραία αφορμή για βόλτες, κουβέντες γεμάτες εντυπώσεις ή διαφωνίες και η ενέργεια των θεατών μιας αίθουσας μας αφήνει πάντα μια γλυκιά αίσθηση συνάντησης με αγνώστους με τους οποίους μια κλωστή μας ενώνει. Ένα τέτοιο φεστιβάλ είναι και το 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη στον Κεραμεικό από τις 12 έως τις 26 Νοεμβρίου.

Με αφιερώματα σε εξέχοντες δημιουργούς, διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, ειδικές προβολές, οργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων: ημερίδα, masterclasses και εικαστικές εκθέσεις, το 8ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας ανοίγει την αυλαία του την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου με μια ταινία έκπληξη στην έναρξη.

holy motors

Αξίζει να σημειωθεί η φυσική παρουσία του Λεός Καράξ και το αφιέρωμα προς τιμήν του: "Αγόρι Συναντά Κορίτσι: Το Σινεμά του Λεός Καράξ" στο πλαίσιο του οποίου ο σπουδαίος δημιουργός θα παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό επτά 7 ταινίες του. (Ηoly Motors, Οι Εραστές της Γέφυρας, Η δική μας νύχτα κα).

Μικρό Ψάρι Οικονομίδης

Επίσης στα ύδατα του Φεστιβάλ θα κολυμπήσουν και ελληνικές συμμετοχές και τα αφιερώματα που θα λάβουν χώρα, αναμένεται να μας κρατήσουν alert. Εκτός από την υπέροχη Φρίντα Λιάππα, θα υπάρξει ολοκληρωμένο αφιέρωμα και στον Γιάννη Οικονομίδη, έναν δημιουργό ο οποίος, για πολλούς άνοιξε τον δρόμο για μια νέα σελίδα στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο με το "Σπιρτόκουτο" το 2003.