UPDATE #NOW

Οι ταινίες που κρατάμε από το 2014


15 Δεκεμβρίου 2014

Το 2014 έχει μπει στην τελική τροχιά και μετράει πλέον αντίστροφα. Έρχεται ο νέος χρόνος με τα καινούργια κινηματογραφικά "δώρα" που τα περιμένει με ανυπομονισία κάθε σινεφίλ. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι ταινίες που απολαύσαμε αυτή τη χρονιά που ομολογουμένως υπήρξε αρκετά ζουμερή. Φτιάξαμε λοιπόν μια λίστα με 10 από τις ταινίες που μπορούν να λειτουργήσουν ως help kit τα βράδια που σπάτε το κεφάλι σας να βρείτε ποια ταινία να βάλετε να δείτε.

1. Ida: Στην Πολωνία του 1962, μια νεαρή δόκιμη προκειμένου να ορκιστεί καλόγρια, πηγαίνει να βρει τη μόνη εν ζωή συγγενή της, τη θεία της Γουάντα. Εκεί μαθαίνει την εβραική καταγωγή της & οι δυο γυναίκες ξεκινάνε μαζί μια διαδρομή αναζήτησης ταυτότητας. Η ταινία είναι ασπρόμαυρη, με σπουδαία σκηνοθετική προσέγγιση του Πάβελ Παβλικόφσκι & εντυπωσιακό καδράρισμα. Must to see. Δείτε το trailer εδώ.

Ida-3

2. Gone Girl: Η ταινία του Φίντσερ που κατάφερε να γίνει από τις πιο πολυσυζητημένες του χειμώνα με τον Ben Affleck να κερδίζει τις εντυπώσεις και τους θεατές να περιμένουν με αγωνία να μάθουν τι συνέβη στη ζωή ενός φαινομενικά πανέμορφου ζευγαριού και ξαφνικά η σύζυγος εξαφανίζεται. Δείτε το trailer εδώ.

download

3. Interstellar: Μια ταινία του Νόλαν την είδα σχεδόν όλοι. Με τον Μάθιου ΜακΚόναχι να πρωταγωνιστεί και να έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, το Interstellar κέρδισε τις εντυπώσεις. Μια ομάδα κοσμοναυτών επιχειρεί την ύστατη αποστολή στο διάστημα για να σώσει την ανθρωπότητα. Η διάρκεια της ταινίας είναι ομολογουμένως μεγάλη (3h) και ίσως λίγο κουραστική, φροντίστε λοιπόν να έχετε αρκετό και ακμαίο χρόνο μπροστά σας. Δείτε το trailer εδώ.

INTERSTELLAR4. Grand Hotel Budapest: Πολύχρωμος και παιχνιδιάρικος Άντερσον που μας δίνει την εντύπωση πως κάνει "παιδικές" ταινίες για ενήλικες, κέρδισε τις καρδιές του κινηματογραφόφιλου κοινού. Η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες του Γκούσταβ Χ,-Ρειφ Φάινς- ενός μοναδικού θυρωρού σε ένα διάσημο ευρωπαϊκό ξενοδοχείο μεταξύ των πολέμων, και του Ζίρο Μουσταφά, του νεαρού bell boy, ο οποίος γίνεται ο πιο πιστός του φίλος. Δείτε το trailer εδώ. grand-budapest-hed

5. Nymphomaniac: H ταινία του Τρίερ που προβλήθηκε σε 2 μέρη, προκάλεσε έντονες συζητήσεις και γαργαλιστική ατμόσφαιρα σχετικά με τις άκρως ερωτικές της σκηνές και είναι αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους. Η πρωταγωνίστρια Τζο βρίσκεται χτυπημένη από τον Σέλιγκμαν στο δρόμο. Ο ίδιος την παίρνει και την φροντίζει στο σπίτι του, ενώ εκείνη του διηγείται τη ζωή της που είναι γεμάτη από την αναζήτηση της σεξουαλικής ηδονής. Δείτε το trailer του 1ου μέρους εδώ.

nympho

6. Boyhood: H μοναδική ταινία μυθοπλασίας που γυριζόταν 12 χρόνια. To Boyhood αναφέρεται στην πορεία ενηλικίωσης ενός αγοριού, του Μέισον που ακολουθείται από τα 6 του χρόνια μέχρι την πρώτη μέρα στο κολέγιο ως φοιτητής από την real time κάμερα του Linklater. Δείτε το trailer εδώ.

288702-1-2500_1600x1200_2453293435_gen

7. To μικρό ψάρι: H τελευταία ταινία του Γιάννη Οικονομίδη οικοδομεί μια γκανγκστερική ατμόσφαιρα με υλικά που είναι γνώριμα και σε πολλούς αγαπημένα, από τις προηγούμενες ταινίες του. O Στράτος το πρωί δουλεύει σε φούρνο και το βράδυ είναι πληρωμένος εκτελεστής. Στην προσπάθεια του να ξοφλήσει ένα χρέος τιμής, πέφτει θύμα απάτης στο μικρόκοσμο της σήψης που τον περιβάλλει. Δείτε το trailer εδώ.

maxresdefault

8. Chef: Χαριτωμένη κωμωδία για έναν άνθρωπο που ξέρει να κυνηγάει και να χτίζει το όνειρό του γύρω από το φαγητό. Μετά την σύγκρουσή του με έναν κριτικό γεύσης, αποφασίζει να ανοίξει τη δικιά του γκουρμέ καντίνα. Ανάλαφρη ταινία για μια χαλαρή βραδιά στο σπίτι. Δείτε το trailer εδώ.

kq_Chef_videothumb-620x349

9. Ο κήπος του Γιάλομ: Φιλμ που ανήκει στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ και αποτελεί μια κλασική βιογραφική προσέγγιση. Ο Δρ Γιάλομ μας συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της ταινίας με την αισιόδοξη και ενδοσκοπική θεώρηση της ζωής και της ύπαρξης, προτρέποντας τους θεατές να γνωρίζουν τον εαυτό τους και να προσπαθούν να ξεπεράσουν τα παλιά πρότυπα. Δείτε το trailer εδώ.

761402_YALOM1

10. Xenia: H ταινία του Πάνου Κούτρα που αγαπήσαμε. Πρόκειται για την ιστορία δύο αδερφών που μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βρουν τον Έλληνα πατέρα τους που τους εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδιά. Ξένοι στην ίδια τους τη χώρα, είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Δείτε το trailer εδώ.