UPDATE #NOW

100 γυναίκες αποδεικνύουν πως το στήθος δεν είναι απλώς ένα μέρος του σώματος


12 Ιανουαρίου 2015

bare-reality-media1.jpg

Το γυναικείο στήθος το βλέπουμε παντού. Στις διαφημίσεις, στις ταινίες, στην τηλεόραση, στα περιοδικά, στο πορνό άλλοτε με πιο προκλητική διάθεση, άλλοτε με πιο καλλιτεχνική ή ανθρώπινη. Πολλές φορές μοιάζει να έχει "αποκοπεί" από το υπόλοιπο σώμα και να γίνεται ένα αυτόματο focus εκεί. Αν ρωτήσει κανείς μέλη του ανδρικού πληθυσμού και απαντήσουν με απενεχοποιημένη διάθεση, θα διαπιστώσουμε πως το μάτι "πέφτει" στο στήθος περισσότερο από κάθε άλλο σημείο.

Η φωτογράφος  Laura Dodsworth θέλησε να το αλλάξει αυτό και να προσδώσει στο στήθος όλες τις διαστάσεις που έχει. Σε διάστημα δύο ετών, φωτογράφισε 100 εντελώς διαφορετικές γυναίκες, με ποικίλες εμπειρίες, υπόβαθρο και ηλικία - από 19 έως 100 χρονών! "Συμπεριλήφθηκαν γυναίκες από όλα τα κοινωνικά στρώματα», είπε Dodsworth «Βουδίστρια καλόγρια,νοικοκυρές, μητέρες-τροφοί, burlesque χορεύτρια, μια ιέρεια, νοσοκόμες, αθλήτριες, νικήτριες από τη μάχη με τον καρκίνο και τόσες άλλες".

Θέλοντας να εκδόσει τη φωτογραφική της δουλειά σε ένα λεύκωμα έπεσε σε "τοίχο" καθώς δεν είχε τα απαιτούμενα χρήματα. Έτσι ξεκίνησε μια καμπάνια στο Kickstarter και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η συλλογή της με τίτλο "Bare Reality" παρουσιάζει γιατί το στήθος είναι κάτι παραπάνω από ένα μέρος του σώματος σε πρώτη ανάγνωση.

"Όταν μιλάμε για το στήθος μιλάμε για προσωπικές πτυχές της ζωής μας ως γυναίκες, ως μητέρες, ως σεξουαλικά όντα. Το στήθος έχει να κάνει με το θυλασμό, με τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, με τη θυλικότητα και την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, την υγεία, την ασθένεια και τα γηρατειά" έγραψε η φωτογράφος.