UPDATE #NOW

Orange is the new black: Η φιλήσυχη Yoga Jones και η άγρια Big Boo


26 Απριλίου 2015

Το Orange is the new black έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές και κατάφερε να ξεπεράσει τα αμερικάνικα σύνορα. Κάθε Τετάρτη στις 22.00 το βράδυ προβάλλεται αποκλειστικά και σε υψηλή ευκρίνεια στο OTE CINEMA 1HD.

Η ταλαντούχα σκηνοθέτιδα κατάφερε να δημιουργήσει υπερβατικούς γυναικείους ρόλους και να αλλάξει τον τρόπο με το πως αντιμετωπίζεται η γυναίκα σαν ηρωίδα και γενικότερα κοινωνικά. Το Orange is the new black κατάφερε να πετύχει τον τέλειο συνδυασμό μαύρου χιούμορ, δραματικών στιγμών και μίας ομάδας από ηρωίδες που σε κάνουν να θέλεις να τις βλέπεις κάθε μέρα. Όλες οι περσόνες ξεχωρίζουν και παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Δύο από αυτές είναι η Carrie ''Big Boo'' Black (Lea Delaria) και η Yoga Jones ( Constance Shulman).

1387980_orig

Η Big Boo είναι μία αρρενωπή ομοφυλόφιλη γυναίκα. Μέσα στη φυλακή θέλει να περάσει την εικόνα της σκληρής και της κυριαρχικής, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα φιλικό και ανεκτικό άτομο. Ανήκει στην κλίκα της Galina ''Red'' Reznikov και ενώ αρχικά διαφωνούσε για την ένταξη της Piper Chapman και της Alex Vause, ύστερα συναινεί στην ενσωμάτωση τους. Στην Big Boo έχουν επιτρέψει να έχει συντροφιά ένα σκύλο, τη Little Boo για θεραπευτικούς λόγους. Σε κάποια επεισόδια βγάζει την κακή πλευρά του εαυτού της. Γίνεται στριφνή, άπιστη και εκδικητική. Ξεκινά ένα αγώνα μαζί με μία άλλη συγκρατούμενη για το ποια θα κάνει σεξ με τις περισσότερες γυναίκες από την ομάδα. Θα συνεχιστεί, όμως, αυτή η κακή συμπεριφορά;

o-ORANGE-IS-THE-NEW-BLACK-facebook

Από την άλλη μεριά, η Yoga Jones εκτίει ποινή φυλάκισης για φόνο εξ' αμελείας ενός παιδιού που η ίδια νόμιζε πως ήταν ζώο, το οποίο είχε καταπατήσει το κτήμα που καλλιεργούσε μαριχουάνα. Την χαρακτηρίζει η ηρεμία, η γαλήνη και είναι αρκετά υπομονετική. Είναι δασκάλα γιόγκα. Στη φυλακή λειτουργεί σαν ειρηνοποιός, αφού πάντα προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα. Έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη φιλική σχέση με τη Janae Watson (Vicky Jendy). Όμως, σε κάποια φάση η σχέση τους θα έρθει σε ρήξη. Θα τα ξαναβρούν οι αγαπημένες φίλες;

https://youtu.be/FSXHhNp_B74

Συντονιστείτε στον OTE TV και μη χάσετε ούτε ένα επεισόδιο από τη βραβευμένη σειρά που κάνει πάταγο στην Αμερική. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Jenji Kohan (Weeds).