UPDATE #NOW

"Ida": Μία καθηλωτική ταινία δια χειρός Παβλικόφσκι


15 Σεπτεμβρίου 2015

IMG_1798.jpg

Η Άννα είναι μία ορφανή δόκιμη καλόγρια η οποία κάποια στιγμή, στην Πολωνία του 1962 αναζητά τις ρίζες της και την οικογένεια που ποτέ δεν γνώρισε. Στην αναζήτησή της αυτή το μόνο που καταφέρνει να ανακαλύψει είναι την μητέρα της αδελφής της, τη θεία Βάντα. Πρόκειται για τη μοναδική εν ζωή συγγενή της, η οποία αποκαλύπτει στην Άννα ένα τραγικό οικογενειακό μυστικό, από τη ζοφερή περίοδο της ναζιστικής κατοχής.

Ο Πολωνός σκηνοθέτης Πάβελ Παβλικόφσκι στήνει μία σκοτεινή ιστορία στη γενέτειρά του, δίνοντάς της τις αποχρώσεις του άσπρου και του μαύρου. Οι δύο ηρωίδες ξεκινούν ένα επώδυνο ταξίδι αναζήτησης της οικογενειακής αλλά και προσωπικής τους ταυτότητας, το οποίο καθηλώνει το θεατή. Ένα φιλμ ξέχειλο από νοσταλγικά συναισθήματα και “παγιδευμένο” σε αυστηρά κάδρα, τα οποία συμβάλλουν στην καλύτερη απόδοση της ιστορίας στο κοινό.

IMG_1798

Η ιστορία πλέκεται και ξετυλίγεται μέσα σε μόλις 80 λεπτά που όμως είναι ικανά να αποδώσουν τα μηνύματα του σκηνοθέτη, Πάβελ Παβλικόφσκι, οποίος με αυτή την ταινία απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και προτάθηκε για ένα ακόμη χρυσό αγαλματίδιο καθώς επίσης τιμήθηκε με πέντε διακρίσεις από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Μη χάσετε την Αριστουργηματική ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι, “Ida” αυτή την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο ΟΤΕ CINEMA 1HD στον OTE TV.