UPDATE #NOW

“House of Cards”: Η δικαίωση του Μακιαβέλι


21 Σεπτεμβρίου 2015

HOC_S1_KA_Primary1.jpg

Από τις 26 Σεπτεμβρίου ο OTE TV δίνει στους συνδρομητές του τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν από την αρχή την πολυβραβευμένη σειρά του David Fincher, “House of Cards”. Στα χέρια του σκηνοθέτη έπεσε το βιβλίο του Michael Dobbs, που ήταν πρώην υψηλό πολιτικό πρόσωπο του βρετανικού συντηρητικού κόμματος. Αποθησαύρισε το υλικό του βιβλίου μετατρέποντάς το σε μία νουάρ σειρά που άλλαξε τα τηλεοπτικά δεδομένα.

HOC_S1_KA_Primary

Από την πρώτη σκηνή, η σειρά ξέρει να “αρπάζει” τον τηλεθεατή και να τον κρατάει κοντά της. Έξω από του σπίτι του πρωταγωνιστή, τον οποίο υποδύεται ο Kevin Spacey, βρίσκεται χτυπημένος ο σκύλος του γείτονα. Ο γερουσιαστής Francis Underwood (πρωταγωνιστής) αφού μοιραστεί με το σκύλο ατάκες σχετικές με τη ματαιότητα τον θανατώνει αποφασιστικά. Έτσι μας δίνει να καταλάβουμε από την αρχή ότι πρόκειται για έναν αδίστακτο χαρακτήρα, ωμό, παγερό μα παράλληλα οξυδερκή, γοητευτικό και πάντα πρόθυμο να πατήσει επί πτωμάτων.

Συνεργό έχει την εξίσου μακιαβελική σύζυγό του, Claire (Robin Wright) που τον στηρίζει με αυστηρότητα και μεθοδικότητα στα σκοτεινά του σχέδια με προορισμό την αναρρίχηση στην εξουσία. Το “House of Cards” πρόκειται να γίνει η νέα σας εβδομαδιαία συνήθεια. Μη χάσετε το πρώτο, διπλό επεισόδιο το Σάββατο στις 26 Σεπτεμβρίου στις 22.00 -και κάθε Σάββατο την ίδια ώρα- στο κανάλι OTE CINEMA 4HD του OTE TV.