UPDATE #NOW

Η ατζέντα της εβδομάδας 15/12/2016 - 22/12/2016


16 Δεκεμβρίου 2016

cosmote12.jpg

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και ξερό ψωμί!


Για κινηματογραφική κουλτούρα πάμε να προλάβουμε τα τελευταία φιλμ του Γερμανού δημιουργού Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, που παρουσιάζονται στο Ινστιτούτο Γκαίτε και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με τη συνδιοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας. Αγαπημένες ταινίες είναι «Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια» (17/12) και «Ο Γάμος της Μαρία Μπράουν» (21/12), που προβάλλονται έπειτα από πολλά χρόνια στη μεγάλη οθόνη στις ψηφιακές τους αποκατεστημένες και σπάνιες κόπιες αρχείου 35 mm. Ενώ δεν χάνουμε το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για την κολασμένη ζωή του καλλιτέχνη, «Ο Άλι στον Παράδεισο» (18/12). 

Δεκέμβριος στο Πάρκο

Δεν χρειάζεται να σας πούμε ποιο είναι το Πάρκο. Εννοείται πως αναφερόμαστε στο αγαπημένο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το οποίο έχει φορέσει τα γιορτινά του. Το χειμερινό Ξέφωτο, τα φωτισμένα πλατάνια που καθρεφτίζονται στα νερά του Καναλιού και οι στολισμένες εγκαταστάσεις δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό για να καλωσορίσουμε τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου. Την Παρασκευή (16/12) θα απολαύσουμε την εξωτική κολεκτίβα μουσικών Banda Valéu που θα μας μεταδώσει τους ζωηρούς ήχους της Βραζιλίας, ενώ το Σάββατο ο Μοnsieur Minimal θα μας μαγέψει με την indie και pop αισθητική του. 

1984: Η παράσταση για την οποία μιλάνε όλοι

Η άκρως ταλαντούχα σκηνοθέτιδα Κατερίνα Ευαγγελάτου (Φάουστ) είναι υπεύθυνη για ακόμα μία θεατρική παράσταση που έχει αναστατώσει το κοινό των θεατρόφιλων. Αυτή τη φορά πιάνει στα χέρια της το διάσημο προφητικό μυθιστόρημα του Τζωρτζ Όργουελ, το οποίο μιλά για την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα (που σαν την αντιληφθείτε θα πείτε "βρε κάτι μου θυμίζει".  Στους κεντρικούς ρόλους ο Αργύρης Πανταζάρας (Ουίνστον Σμιθ), ο Νίκος Κουρής (Ο’Μπράιεν) και η Λένα Δροσάκη (Τζούλια). Η παράσταση ανεβαίνει στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, στη νέα διασκευή των Ρόμπερτ Άικι και Ντάνκαν Μακμίλαν, η οποία γνωρισε θριαμβευτική επιτυχία στο Λονδίνο και σε παγκόσμια περιοδεία, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Peaky Blinders

Αν είσαστε από τις γυναίκες που έχετε δει το "Νονό" δύο τρεις φορές και ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που υποστηρίζετε ότι έχετε να δείτε καλή σειρά από τότε που παιζόταν το Soprano, τότε το Peaky Blinders, που επιτέλους έρχεται στην Ελλάδα στο COSMOTE CINEMA 4HD, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας. Η υπόθεση, πιστέψτε μας, δε θα  σας αφήσει ανικανοποίητες, μιας και αφορά μια οικογένεια γκάνγκστερ που δραστηριοποιείται στο Birmingham του 1919 στα τελειώματα του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου και υπακούει στις εντολές του αδίστακτο αρχηγού της Tommy Shelby. Α ναι και πρωταγωνιστεί ο Cillian Murphy. Τώρα μπορείτε να αναστενάξετε 

Ο Μέγας Ανατολικός στη Στέγη

Στις 16 Δεκεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών οι Callas θα κάνουν για ακόμα μία φορά τέχνη. Αύριο είναι η κινητογραφική πρεμιέρα της ταινίας τους "Ο Μέγας Ανατολικός", ο οποία - ναι σωστά σκεφτήκατε - είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Είναι γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Ύδρα και πρόκειται για τη δεύτερη ταινία των δύο αδελφών μετά το «Lustlands». Το soundtrack της ταινίας υπογράφουν οι The Callas σε συνεργασία με τον σπουδαίο Lee Ranaldo (Sonic Youth). Με αφορμή την προβολή της 16ης Δεκεμβρίου, στην πρεμιέρα του «Flix it στη Στέγη», οι The Callas μαζί με τον Lee Ranaldo θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά το live performance που έχουν δουλέψει από κοινού τα τελευταία δύο χρόνια, σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου.