UPDATE #NOW

Αποκαλύφθηκε η γκαρνταρόμπα της Frida Kahlo μετά από 50 χρόνια


Αφροδίτη Σακκά

19 Απριλίου 2017

fridakahlo.jpg

Η Kahlo χρησιμοποιούσε τη μόδα για να της δώσει ψυχολογική δύναμη να ξεπεράσει σωματικά προβλήματα. Όταν ήταν 18 χρονών είχε ένα ατύχημα σε ένα λεωφορείο που χρειάστηκε δύο χρόνια για να επανακάμψει και της προκαλούσε πόνο για όλη την υπόλοιπη ζωή της. Η Kahlο όμως κατάφερε να μεταμορφώσει ιατρικά αντικείμενα σε φορέσιμα έργα τέχνης. Το ένα ήταν ένα ολόσωμο γύψο που φορούσε μετά το ατύχημα, το οποίο ζωγράφισε και μεταμόρφωσε σε κινητό γλυπτό. Ένα άλλο ήταν ένα προσθετικό πόδι. Αφού το πόδι της ακρωτηριάστηκε το 1953, μεταμόρφωσε το προσθετικό πόδι σε ένα εκπληκτικό αντικείμενο.

Μετά τον θάνατο της, ο σύζυγός της, Diego Rivera, σφράγισε τα υπάρχοντά της στο μπάνιο του σπιτιού τους στο Μεξικό. Ο ίδιος είπε πως μέχρι και 15 χρόνια μετά τον θάνατό του, τα πράγματα θα μείνουν κρυμμένα. Πέθανε το 1957, αλλά τα αντικείμενα έμειναν εκεί για τα επόμενα 50 χρόνια. Μέχρι και το 2004, που το μουσείο της Frida Kahlo αποφάσισε να τα εκθέσει.

Ο Ιάπωνας φωτογράφος, Ishiuchi Miyako, είχε την τιμή να φωτογραφίσει τη γκαρνταρόμπα της Frida Kahlo, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 300 αντικείμενα που δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Οι φωτογραφίες συγκεντρώθηκαν σε ένα βιβλίο ονόματι Frida by Ishiuchi.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες παρακάτω.

[gallery-716667] 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα