UPDATE #NOW

Agenda 5/5-12/5: Ένα φεστιβάλ για καλοφαγάδες και μία έκθεση γάτας


Αφροδίτη Σακκά

5 Μαΐου 2017

harringtonmillstudios.jpg

Generations: A Family Festival

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού, προσκαλεί γονείς και παιδιά να περάσουν μαζί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (27 & 28/5) στο Generations: A Family Festival, ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο. Φανταστείτε ένα φεστιβάλ όπου υπάρχει χώρος για όλους, μικρούς και μεγάλους, και για όλα: Μουσική, χορό, παιχνίδια και δραστηριότητες. Ένα φεστιβάλ κάπως διαφορετικό από αυτά που ξέρετε, καθώς συνδυάζει πράγματα που, αντί να απευθύνονται μόνο σε ενήλικές ή μόνο σε παιδιά, απευθύνονται σε όλους. Αυτό είναι το Generations!

Στις 27 και 28/5 το ολάνθιστο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται και, από τις 17:00 μέχρι τις 23:00, μαθήματα τσίρκου για γονείς και παιδιά, δημιουργικά εργαστήρια με μουσική, εξερεύνηση και ζωγραφική και DJ set από δυο από τις επιδραστικότερες φιγούρες στο χώρο της Βρετανικής μουσικής σκηνής, τον Daddy G των Massive Attack (28/5) και τον Andy Smith των Portishead (27/5) μας περιμένουν για να μας χαρίσουν στιγμές διασκέδασης και γέλιου και να μας ταξιδέψουν μουσικά κάτω από τα αστέρια. Τo lineup του live stage συμπληρώνουν σημαντικά ελληνικά σχήματα όπως οι Wolfy Funk Project (27/5) και οι Blend Mishkin & Roots Evolution (28/5), ενώ στα booths γνωστοί DJ από την Ελλάδα και το εξωτερικό (όπως οι Supersan, Wubdise, DJ Booker κ.α.) θα δίνουν το ρυθμό από νωρίς.

Στα μαθήματα τσίρκου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις βασικές αρχές των ζογκλερικών, εναέρια ακροβατική κούνια (trapeze), μπάλα ισορροπίας (walking globe), ακροβατικά εδάφους και πολλά άλλα, ενώ δρώμενα, εργαστήρια και εκπλήξεις σε διάφορα σημεία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος περιμένουν τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν και να συμμετάσχουν. Τέλος, στο Πάρκο θα λειτουργούν photo booths και stands που θα πωλούν σνακ και φαγητά, συμπληρώνοντας την εμπειρία της οικογενειακής διασκέδασης.

Ανοιξιάτικο Street Party στη Μαρίνα Φλοίσβου

Η Μαρίνα Φλοίσβου σε συνεργασία με τα καταστήματά της διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά το ανοιξιάτικο Street Party προσκαλώντας τους φίλους της, μικρούς και μεγάλους, σε μια μοναδική γιορτή. Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, από τη μία άκρη της μαρίνας ως την άλλη, διοργανώνεται ένα υπέροχο ανοιξιάτικο πάρτυ, με non-stop μουσικές επιτυχίες από τον ΗiT FM 88.9.

Τα καταστήματα της μαρίνας επιμελούνται κεράσματα για όλα τα γούστα: παγωτό, frozen yogurt, χυμούς, μικρές λιχουδιές, μαργαρίτες, και σφηνάκια ρακί είναι λίγα από αυτά… Facepainting, κλόουν, ταχυδακτυλουργοί και χορευτές κάνουν την ατμόσφαιρα παιχνιδιάρικη και διασκεδαστική! Και φυσικά, δε λείπουν τα δώρα και οι εκπλήξεις! Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, η Μαρίνα Φλοίσβου φιλοξενεί για 2η χρονιά τους δημοφιλείς αγώνες κυπέλλου τηλεκατευθυνόμενων σκαφών, κλάσης Marblehead. Με την υπέροχη φιλοξενία των καταστημάτων της Μαρίνας Φλοίσβου, γιορτάζουμε την άνοιξη, με φόντο την όμορφη θάλασσα και τα υπέροχα σκάφη, στο 4ο ανοιξιάτικο Street Party, Σάββατο 6 Μαΐου, από τις 13:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα!

Platforms Project 2017

To Platforms Project 2017 θα παρουσιαστεί και θα λειτουργήσει φέτος, από τις 20 έως τις 25 Μαΐου 2017 στο Κέντρο Τεχνών, Χαρίλαου Τρικούπη 121, 114 73 Αθήνα, με ένα πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα ομιλιών, βίντεο και περφόρμανς από τις συμμετέχουσες ομάδες. Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2017 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου. To Platforms Project παρουσιάζεται φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και έχει ως αντικείμενο την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης, όπως αυτή παράγεται σήμερα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών νέων καλλιτεχνών στο διεθνές περιβάλλον της τέχνης, με την από κοινού αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά ερωτήματα. Η ιδέα της πλατφόρμας είναι ο συνδετικός κρίκος. Πρόκειται για ομάδες καλλιτεχνών που δημιουργούν από κοινού ένα έργο, μια δράση ή μια θεματική έκθεση, είναι ανεξάρτητοι χώροι τέχνης, ανήκουν στους ίδιους τους καλλιτέχνες και έχουν ως στόχο την ανάδειξη του προβληματισμού τους με δράσεις στον πραγματικό ή στον διαδικτυακό ή στον έντυπο χώρο λειτουργίας του πολιτιστικού περιβάλλοντος του σύγχρονου κόσμου.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για τα μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της AICA Ελλάς και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών.

Εισιτήριο: 4€ Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 20 Μαιου 2017 και ώρα 19:00

Διάρκεια Έκθεσης: Σάββατο 20 Μαΐου 2017 έως Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ώρες Λειτουργίας: Σάββατο 20 Μαΐου 15:00 – 19:00: λειτουργία έκθεσης

19:00 – 22:30: Επίσημα Εγκαίνια Έκθεσης

Κυριακή 21 Μαΐου 11:00 – 22:00: λειτουργία έκθεσης

Δευτ. 22 – Τετ. 24 Μαΐου 15:00 – 21:00: λειτουργία έκθεσης

Πέμπτη 25 Μαΐου 12.00-15.00: λειτουργία έκθεσης

GAZARTE MAIN STAGE Ι VASSILIKOS I ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΪΟΥ I OPENING ACT: NAYRA

Το Mάιο ο πολυτάλαντος Vassilikos (μουσικός, συνθέτης, στιχουργός) επιστρέφει στη σκηνή του gazarte, για μία ακόμη μοναδική παράσταση. Τα τελευταία χρόνια έχουμε σπάνια την ευκαιρία να τον απολαύσουμε επί σκηνής, μιας και έχει επιλέξει να ζει και να δημιουργεί εκτός Ελλάδας. Στα πρόσφατα unplugged live του στο gazarte, το κοινό του επεφύλαξε θερμή υποδοχή αποδεικνύοντας την αγάπη και την προσδοκία για τα νέα του τραγούδια.

Αυτή τη φορά, ο Vassilikos θα έχει μαζί του και τον Jay (τύμπανα), πολύ παλιό φίλο και μέλος των Raining Pleasure. Δίπλα του σταθερά ο Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος (πιάνο-συνθεσάιζερ), ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες του στα χρόνια που ακολούθησαν τους Raining Pleasure και ο νέος του συνεργάτης Γιώργος Γραμμόζης (ηλεκτρική κιθάρα). Oι μεγάλες επιτυχίες των Raining Pleasure, η επιρροή του Μάνου Χατζιδάκι, οι Beatles, οι μοναδικές επανεκτελέσεις αγαπημένων τραγουδιών περασμένων δεκαετιών της αγγλόφωνης μουσικής σκηνής που περιλαμβάνονταν στον χρυσό δίσκο Vintage, o Leonard Cohen αλλά και ο Τσιτσάνης, όλα θα συνυπάρχουν στο πρόγραμμα που θα δούμε.

Τραγούδια διαφορετικά μεταξύ τους, φαινομενικά αταίριαστα, που μέσα από τα μάτια του Βασιλικού και τη μοναδική χροιά του γίνονται ένα και περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τη μέχρι τώρα πορεία του. Όλα αυτά με έναν διαφορετικό ήχο, άλλοτε πιο ηλεκτρονικό και άλλοτε πιο ακουστικό, πάντα όμως με τις κιθάρες σε πρωταγωνιστικό ρόλο! Και βέβαια, θα έχουμε ξανά την ευκαιρία να ακούσουμε ολοκαίνουρια κομμάτια από το νέο του δίσκο, που περιμένουμε με ανυπομονησία να κυκλοφορήσει σύντομα.

Οpening act θα κάνει η Nayra. Μια τραγουδίστρια και τραγουδοποιός με ιδιαίτερο ήχο που δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα είδη και κατηγορίες. Η μουσική της κινείται με άνεση και μελωδικότητα ανάμεσα σε μελαγχολικούς (down tempo) ηλεκτρονικούς ήχους και σε πιο έντονες ποπ/ροκ γραμμές που αναδεικνύουν τον ξεχωριστό και αιχμηρό της στίχο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο “8-track”. Vassilikos live, την Παρασκευή 5 Μαΐου.

Μία μοναδική βραδιά στο Main Stage του gazarte.

Παγκόσμια έκθεση Γάτας

6 και 7 Μαΐου 2 ημέρες γεμάτες με γάτες και δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Στην Καρδιά της Αθήνας Πειραιώς 180 και Λαμίας 7, Ταύρος (πλησίον Athens Heart Mall) στον Πολυχώρο Art Factory-Τεχνοστάσιον με ώρες κοινού 10.30-20.00

Τι να περιμένω από αυτή την εκδήλωση: Μια Παγκόσμια έκθεση Μορφολογίας γάτας υπό το σύστημα της World Cat Federation. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε γάτες από τις ακόλουθες φυλές: Περσικές, εξωτικές, Νορβηγικού Δάσους, Σιβηρίας, Ιερή γάτα της Βιρμανίας, Βρετανική Κοντότριχη, Βρετανική Μακρύτριχη, Βεγγάλης, Ragdoll, Δανέζικη Σφύνξ, Scottish Fold, Hilghland Fold, Kurilian Bobtail, Aβυσσινίας, Σομαλίας, Main Coon, Devon Rex, Selkrik Rex, Singapura. 20 καθαρόαιμες φυλές θα φορέσουν τα καλά τους και θα διαγωνιστούν για τίτλους και διακρίσεις ανάλογα με τη μορφολογία τους.

Εκτός από τις καθαρόαιμες σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας έκθεσης είναι οι γάτες σπιτιού που μπορούν να διαγωνιστούν και εκείνες και να κερδίσουν βραβεία και δώρα ανάλογα με το ταπεραμέντο τους και το πόσο φροντισμένες είναι από τον ιδιοκτήτη τους.

Μπορείτε να δηλώσετε συμεμτοχή στο [email protected] μέχρι τις 22/4/2017 Μεγάλη θέση στην καρδιά μας αλλά και στην Παγκόσμια έκθεση Γάτας έχουν οι πρώην αδέσποτες γατούλες οι οποίες θα παρουσιαστούν στη γιορτή υιοθεσίας που θα πραγματοποιηθεί και τις 2 ημέρες προκειμένου να βρουν το παντοτινό τους σπίτι. Οι μόνες υιοθεσίες που επιτρέπονται εντός της έκθεσής μας αφορούν τις πρώην αδέσποτες και μόνο. Απαγορεύεται αυστηρά η αγοροπωλησία καθαρόαιμων εντός της έκθεσης καθώς ο χαρακτήρας της δεν είναι εμπορικός.

Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την έκθεση ζωγραφικής παιδιών απο ηλικίες 5-12 ετών από όλη την Ελλάδα, με θέμα φυσικά τις γάτες και να παρακολουθήσετε και την βράβευση 3 έργων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 13.00. Θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις Φυλών σε μορφή ring και τις 2 ημέρες, από διεθνείς κριτές μορφολογίας. Από τις 14.00-18.00 και τις 2 ημέρες, Θα γνωρίσετε τους Εθνικούς μας Νικητές για την χρονιά που μας πέρασε αλλά και τον πρώτο Παγκόσμιο Πρωταθλητη που είχε ποτέ η χώρα μας την Κυριακή στις 14.00! Επιπλέον ξεχωριστό ειδικό αγιέρωμα για την φυλή το Αβυσσινίας το Σάββατο και Σομαλίας την Κυριακή.

Παράλληλες δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν μέσα στην έκθεση στον χώρο Αίθριο με πλούσια και χρήσιμη θεματολογία.

2ο Athens Street Food Festival, τη μεγαλύτερη street food γιορτή της πόλης

Αυτόν τον Μάιο, οι λάτρεις του καλού φαγητού έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εντυπωσιακές, γευστικές “street” συνταγές στο 2ο Athens Street Food Festival, το οποίο σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε το 2016, φέτος επιστρέφει τα τρία πρώτα τριήμερα του Μαΐου (5-7, 12-14, 19-21) στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ, στο Γκάζι (Πειραιώς και Ερμού).

Στο 2ο Athens Street Food Festival θα συμμετέχουν πάνω από 40 καταστήματα που θα εκπροσωπούν μια μεγάλη ποικιλία γευστικών επιλογών από όλον τον κόσμο, καλύπτοντας όλες τις προτιμήσεις και προσφέροντας ένα μεγάλο ταξίδι στη street γεύση!

Ώρες λειτουργίας Φεστιβάλ (5-7/05, 12-14/05, 19-21/05): Παρασκευή 17.00 – 01.00, Σάββατο 12.00 – 01.00, Κυριακή 12.00 – 23.30

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα