UPDATE #NOW

Agenda 26/5-2/5: To μεγαλύτερο Αθηναϊκό jazz festival και η τέχνη στην Αθήνα


26 Μαΐου 2017

be452103-63fc-476f-85dc-09cc3bec355352385.jpg

ΟΙ ΙΜΑΜ ΒAILDI ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ : ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Δέκα χρόνια σημαίνουν πολλά:

Μια ιδέα, δύο αδέλφια, τέσσερα albums, και οκτώ άτομα που έχουν ταξιδέψει μαζί σε πάνω από 22 χώρες. Σημαίνουν όμως και κάτι ακόμα, που δε μετριέται με αριθμούς: μία μοναδική σχέση αγάπης με τον κόσμο. Αυτή την αγάπη θέλουν να ανταποδώσουν οι Imam Baildi, και μας προσκαλούν στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να γιορτάσουμε μαζί τα 10α γενέθλιά τους. Και επειδή τους αρέσει να κοιτάζουν μπροστά, ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά.

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για ένα μοναδικό γενέθλιο πάρτυ, γεμάτο στιγμές από 10 χρόνια δημιουργικής πορείας, αλλά και τα πολυαναμενόμενα κομμάτια από το επερχόμενο album τους.

Opening act : Άρης Ζέρβας

Ωρα έναρξης : 21.00

Προπώληση εισιτηρίων : 13 ευρώ

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο: 15 ευρώ

Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band Πετρολούκας Χαλκιάς

Χωρίς πατρίδα και όρια...

Η Βαλκανική μουσική και η μουσική κληρονομιά της Ηπείρου στο Θέατρο Βράχων 14/07

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης που μας συγκίνησε με τις εξαιρετικές κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του, ο Goran Bregovic, υπόσχεται ένα βράδυ που θα μας μείνει αξέχαστο με μουσικές και τραγούδια που ξεσηκώνουν! Πάντα μαζί με τους Wedding and Funeral Band θα μας ταξιδέψει στους ήχους των Βαλκανίων και θα συναντήσει για πρώτη φορά τον Πετρολούκα Χαλκιά, έναν από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς. Tην Παρασκευή 14/07 στο Θέατρο Βράχων, δύο λάτρεις της παράδοσης θα πυροδοτήσουν μουσικές συγκινήσεις αναμειγνύοντας φαινομενικά διαφορετικά ακούσματα. Opening Act οι ταλαντούχοι Gadjo Dilo.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Early birds: 22€ (γενική είσοδος - περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων)

Αριθμημένες Θέσεις μπροστά στη σκηνή: 35€

Γενική Είσοδος: 26€ (ταμείο & προπώληση)

Φοιτητικό, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, παιδιά: 18€

ART ATHINA 2017 | DESIGNART

LIMITED EDITIONS | UNLIMITED CREATIONS

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη συμμετέχει στην ΑRT ATHINA (ενότητα DESIGN | Stand E3) παρουσιάζοντας Limited Editions σημαντικών designer. Η έκθεση περιλαμβάνει έπιπλα με καθαρές γλυπτικές γραμμές· από τις ρευστές καμπύλες της Zaha Hadid έως τις γεωμετρικές, χρωματικές συνθέσεις των Raw Edges και Shay Alkalay. Τα καθημερινά αντικείμενα επαναπροσδιορίζονται, αποκτούν νέα έννοια και λειτουργούν στον χώρο ως έργα τέχνης. Παράλληλα παρουσιάζεται μια σειρά από έργα περιορισμένης έκδοσης, χαρακτικά και γλυπτά του Αμερικανού καλλιτέχνη Robert Rauschenberg από την πρόσφατη έκθεση των έργων του στη Γκαλερί (05/2017).

Designers | Raw Edges and Shay Alkalay, Ron Arad, Adam Goodrum, Amanda Levete, Zaha Hadid, François Azambourg, AG Fronzoni etc.

Εκθεσιακός χώρος | Exhibition place: Κλειστό Π. Φαλήρου (TaeKwonDo), Ολυμπιακά Ακίνητα | Palaiοn Faliron (TaeKwonDo) | Stand E3

Διάρκεια έκθεσης | Exhibition duration: 25 - 28 Μαΐου 2017 | 25 – 28 May 2017

Ωράριο λειτουργίας | Opening hours: Πέμπτη 25 Μαΐου | Thursday 25 May: 14:00 - 21:00 (απαιτείται πρόσκληση | invitation is required) Παρασκευή 26/05 - Κυριακή 28/05 | Friday 26/05 – Sunday 28/05: 12:00 - 21:00

CY TWOMBLY

Εγκαίνια: 25 Μαΐου, 19:00–21:00 μ.μ.

25 Μαΐου – 29 Ιουλίου 2017

"Έχω τη γνώμη πως δεν υποκαθιστούμε το παρελθόν, απλώς προσθέτουμε έναν καινούριο κρίκο στην αλυσίδα." —Cy Twombly

Η γκαλερί Gagosian της Αθήνας παρουσιάζει μια έκθεση με φωτογραφίες του Cy Twombly, η οποία συμπίπτει χρονικά με την έκθεση “Θεϊκοί διάλογοι” στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Σε επιμέλεια του Νικόλαου Σταμπολίδη, διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, και του Jonas Storsve, επιμελητή της πρόσφατης μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του Twombly στο Centre Georges Pompidou στο Παρίσι, οι “Θεϊκοί διάλογοι” αναδεικνύουν το έργο του Twombly καθώς αυτό “συνομιλεί” με τα εκθέματα της ελληνικής αρχαιότητας. Στους χώρους της γκαλερί εκτίθενται περισσότερες από 20 φωτογραφίες με θέματα που αντλούσε από τη φύση (τουλίπες, φράουλες, λάχανα, λεμόνια), τα οποία ο καλλιτέχνης είχε φωτογραφίσει στη Ρώμη και στην Γκαέτα μεταξύ 1985 και 2008, όπως κι ένα μπρούντζινο άγαλμα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 που σπούδαζε στο Black Mountain College έως και τον θάνατό του το 2011 σε ηλικία 83 ετών, ο Twombly απαθανάτιζε την καθημερινότητά του σε φωτογραφίες. Από τα καταπράσινα τοπία στη Βιρτζίνια και στις ακτές της Ιταλίας, έως λεπτομέρειες αρχαίων κτιρίων και γλυπτών, εσωτερικούς χώρους διαφόρων ατελιέ, και νεκρές φύσεις με αντικείμενα και λουλούδια.

17ο Athens Technopolis Jazz Festival

#JazzBeThere: Το πρόγραμμα που θα κάνει όλη την πόλη jazz

1 φεστιβάλ | 17 χρόνια | 5+1 μέρες | 17 συγκροτήματα 150+ μουσικοί | 3 ορχήστρες | Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων

Tο 17ο Athens Technopolis Jazz Festival έρχεται από τις 23 έως τις 28 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να μας χαρίσει 5+1 μέρες υπέροχης jazz εμπειρίας. Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, η πιο jazz σκηνή της πόλης θα υποδεχτεί 17 συγκροτήματα, περισσότερους από 150 μουσικούς, 3 ορχήστρες και την εορταστική αυτή ατμόσφαιρα θα συμπληρώνουν δύο μεγάλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ενώνοντας και φέτος τις δυνάμεις της με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, είναι έτοιμη για άλλη μία μοναδική διοργάνωση. Το απόγευμα της Τρίτης 23 Μαΐου ανοίγει τις πόρτες της και φιλοξενεί 3 ορχήστρες –Big Band Μουσικής Φρουράς Αθηνών, “Voices of Jazz” Big Band Δήμου Αθηναίων & Πηνελόπη Τζανετάκη και “Jazz Around the World” Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων & Spiral Trio– και τη δεύτερη μέρα υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά την ελληνική συμμετοχή, Σωκράτης Σινόπουλος Quartet. Νωρίτερα την ίδια μέρα, στη σκηνή θα ανέβουν οι Kadri Voorand Quartet (Εσθονία) και Amit Friedman (Ισραήλ).

Την Πέμπτη, 25 Μαΐου, η Τεχνόπολη θα πλημμυρίσει με μουσικές από τη Μεσόγειο, χάρη στους De La Puríssima και Luca Ciarla's “Jazz Violin 2.0” που καταφτάνουν από την Ισπανία και την Ιταλία αντίστοιχα. Θα ακολουθήσουν οι Dan Bárta & Robert Balzar Trio (Τσεχία) και το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει με την πολυναναμενόμενη εμφάνιση των Samuel Blaser & Marc Ducret (Ελβετία).

Την Παρακευή, τη σκηνή θα επισκεφτούν οι Andreas Hourdakis Trio (Σουηδία), Ricardo Toscano Quartet (Πορτογαλία) και Yuri Honing Acoustic Quartet (Ολλανδία) και το Σάββατο οι Marly Marques Quintet (Λουξεμβούργο), Miklós Lukács Trio Cimbiosis (Ουγγαρία) και Grandbrothers (Γερμανία).

Η αυλαία του 17th Athens Technopolis Jazz Festival πέφτει την Κυριακή 28 Μαΐου με τους Rumba Attack (Κύπρος), Aga Derlak Trio (Πολωνία), Emil, Enver & Friends (Αζερμπαϊτζάν) και Portico Quartet (Μεγάλη Βρετανία).

Καθ' όλη τη διάρκεια των 6 ημερών θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τεχνόπολη στην πιο jazz εκδοχή της αφού, παράλληλα με το φεστιβάλ, ο χώρος θα γεμίσει με μοναδικές δημιουργίες από το μεγαλύτερο από ποτέ σε μέγεθος αλλά και διάρκεια Meet Market αλλά και την ετήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας METAPolis “Loss”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα