UPDATE #NOW

Για πού μεταναστεύουν οι Έλληνες;


20 Σεπτεμβρίου 2017

aeroplane.jpg

Γιατί όμως ένας νέος νέος απόφοιτος Πανεπιστημίου να αποφασίσει την αναζήτηση επαγγελματικής στέγης στην Ουγγαρία; Τόσα μεταπτυχιακά προγράμματα των 20.000 ευρώ υπάρχουν στην Μεγάλη Βρετανία αν θέλει κανείς να ζήσει για λίγο στο εξωτερικό. Και μετά βλέπουμε…

Ας ξεκινήσουμε όμως λίγο νωρίτερα. Σπουδάζοντας στην Θεσσαλονίκη στην πενταετία που άλλαξε η καθημερινότητα των Ελλήνων(2008-2013) με τα όσα έγιναν σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό κυρίως επίπεδο βρέθηκα στην ευχάριστη (ή δυσάρεστη για κάποιους) θέση όπως και πολλοί άλλοι συμφοιτητές/συνομήλικοί μου να μπω στην διαδικασία αναζήτησης ευκαιριών αντιλαμβανόμενος σχετικά γρήγορα πως το παιχνίδι πλέον δεν παίζεται με τους όρους του 2008.

Πρώτη λύση, ήταν η «εκμετάλλευση» του ίδιου του Πανεπιστημίου, μέσω της εύκολης οδού – πρακτικής άσκησης μέσω του γραφείου διασύνδεσης η οποία όμως για διάφορους λόγους δεν καρποφόρησε. Δεύτερη και λιγότερο εύκολη λύση η «εκμετάλλευση» των φοιτητικών δράσεων/οργανισμών μέσω μιας επαγγελματικής ευκαιρίας στο εξωτερικό.

Κι ακριβώς εδώ έρχεται η Βουδαπέστη στην ιστορία. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ