UPDATE #NOW

Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης που θα φέρει τα πάνω κάτω στη διαφήμιση


Αφροδίτη Σακκά

3 Οκτωβρίου 2017

6bb7841f5f63ac623a0b10f0f3944744.jpg

Διαβάστε εδώ: Αυτό το 50χρονο supermodel έχει κάτι πολύ σωστό να σας πει περί ηλικίας και ομορφιάς

Οποιαδήποτε διαφημιστική εικόνα που έχει δεχθεί Photoshop θα φέρει το το μήνυμα "Photographie retouchée," που μεταφράζεται ως "επεξεργασμένη φωτογραφία." Το BBC αναφέρει πως οποιοσδήποτε παραβιάζει τον κανόνα θα παίρνει πρόστιμο 37.500 ευρώ ή το 30% του κόστους δημιουργίας της διαφήμισης.

"Το να εκθέτεις τους νέους σε κανονιστικές και μη ρεαλιστικές εικόνες σωμάτων οδηγεί σε αυτο-υποτίμηση και χαμηλή αυτοπεποίθηση που μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά που σχετίζεται με την υγεία," είπε η Υπουργός Υγείας, Marison Touraine.

Ενώ μοιάζει "απλοϊκό" να υποθέσει κανείς πως οι ρετουσαρισμένες διαφημίσεις προκαλούν διατροφικές διαταραχές, ένας εκπρόσωπος του Beat -που υποστηρίζει θύματα ανορεξίας, βουλιμίας και άμετρης κατανάλωσης φαγητού- επαίνεσε την κίνηση.

"Υποστηρίζουμε κάθε μέτρο που συμβάλλει στο να έχει μία κοινωνία μία πιο υγειή οπτική προς διαφορετικούς σωματότυπους και ο κόσμος να γνωρίζει ποιες εικόνες έχουν δεχθεί επεξεργασία," είπε ο Tom Quinn του Beat.

"Μία κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει η ίδια πίεση σε μοντέλα και στο ευρύ κοινό να είναι όσο πιο λεπτές γίνεται είναι πολύ ευπρόσδεκτη."

 

Gallery: Δείτε ακόμη όταν η Jane Fonda και η Helen Mirren περπάτησαν στο Paris Fashion Week

[gallery-717625]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα