UPDATE #NOW

Greek Animal Rescue: Ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ διαφορετικό από τα άλλα


1 Νοεμβρίου 2017

greek-animal.jpg

Το ντοκιμαντέρ είναι, στην ουσία, μια κινηματογραφική αλληγορία όσων συμβαίνουν τα τελευταία επτά χρόνια στην Ελλάδα, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες που διαδραματίζονται σε γειτονιές «αόρατες», γύρω από την Αθήνα. Ο πρωταγωνιστής του, πριν καταλήξει να υιοθετηθεί από μια φιλόζωη οικογένεια στην Αγγλία, ήταν ένα από τα πολλά αδέσποτα που τριγυρνούν στους ελληνικούς δρόμους.

Ένα άρρωστο και τρομερά κακοποιημένο ζώο με τρία πόδια, που ζούσε παρατημένο στην βιομηχανική «έρημο» του Ασπρόπυργου, δίπλα σε μια λίμνη πίσσας, η οποία μπορεί να καταπιεί όχι μόνο ζώα αλλά και ανθρώπους.

Σε μια περιοχή παρανομίας, ζόφου και θανάσιμων ασθενειών που απειλούν κάθε έμβιο ον, γεμάτη με τα αποκαΐδια του εργοστασίου ανακύκλωσης -που καταστράφηκε πριν από λίγα χρόνια απλώνοντας τον καπνό του παντού- και με παράνομα κυνοκομεία και καταυλισμούς. Και όμως η ιστορία του είχε αίσιο τέλος!

Στην περιοχή αυτή δρουν τα «Φαντάσματα του Ασπρόπυργου», μια ομάδα νεαρών εθελοντών, πολλοί από τους οποίους εργάζονται εκεί και βλέπουν την άθλια κατάσταση των αδέσποτων που ζουν στα πέριξ. Διαβάστε τη συνέχεια του κεμένου εδώ