UPDATE #NOW

Ένα μυθιστόρημα για τη σχετικότητα της ευτυχίας που αξίζει να διαβάσετε


Αφροδίτη Σακκά

6 Νοεμβρίου 2017

photo-2016-11-14-1-26-27-pm.jpg

Η Τρέισι σε αντίθεση με την αδέξια φίλη της, είναι εξαιρετικά ταλαντούχα στον χορό, ωστόσο, μερικά χρόνια μπροστά στο βιβλίο, τη βλέπουμε να αφήνει πίσω της το νεανικό της όνειρο και να βρίσκει τον εαυτό της στη θέση της βοηθού μίας από τα είδωλά της, της Έϊμι, χρηματοδοτώντας ένα σχολείο για κορίτσια σε ένα χωριό της Γκάμπια. Η Τρέισι, συνηθισμένη στις φυλετικές διακρίσεις, δυσκολεύεται να καταλάβει γιατί τα νεαρά κορίτσια δεν εγκαταλείπουν ή δεν επαναστατούν ενάντια στην καταπίεση της κοινωνίας της Δυτικής Αφρικής, ενώ μετά από ένα σκάνδαλο στα media, εξαφανίζεται.

Όταν επιστρέφει, παίρνει τον ρόλο μίας single μητέρας με τρία παιδιά και στρέφει την οργή της στην άρρωστη μητέρα της πρώην φίλης της, σε μορφή εκβιαστικών επιστολών. Η Τρέισι αποφασίζει να ανεβάσει στο ίντερνετ ένα "ένοχο" βίντεο από την παιδική τους ηλικία, με σκοπό να προκαλέσει ντροπή και να διασύρει τη πρώην φίλη της.

Το μυθιστόρημα επεξεργάζεται την έννοια της ευτυχίας, δείχοντας πως η ανθρώπινη ζωή είναι γεμάτη από δυσκολίες, λάθη, αδικίες και όνειρα και πως η αναζήτησή της είναι κι αυτή ένα ανθρώπινο στοιχείο. Γεμάτο ανατροπές και χιούμορ, το Swing Time είναι ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία που πρέπει να διαβάσετε.

Πηγή: Η Καθημερινή

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα