UPDATE #NOW

Έλληνες ηθοποιοί στο πλευρό των πληγέντων από τις πλημμύρες


17 Νοεμβρίου 2017

ti-sumbainei-otan-sbinoun-ta-fwta-sto-theatro-peiraiws-131-w-l.jpg

Μία τέτοια λοιπόν, πρωτοβουλία αποφάσισαν να πάρουν οι ηθοποιοί της παράστασης "Όταν σβήνουν τα φώτα", σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν όσο περισσότερο μπορούν. Έτσι από αύριο Σάββατο 18/11 έως και την Δευτέρα 20/11 από τις 10.00 το πρωί έως τις 15.00, μαζεύουν στο Θέατρο Πειραιώς 131, στην αντίστοιχη διεύθυνση στο Γκάζι, μόνο κουβέρτες, ρούχα ενηλίκων και παιδιών αλλά και γαλότσες. Η δράση τους ονομάζεται #καραβάνιαγάπης_πειραιώς131_δυτικηαττικη.

Το jenny.gr επικοινώνησε με την Μαρία Κωνσταντάκη η οποία μας μίλησε για αυτή την δράση: 

"Διαλέξαμε να κάνουμε την συλλογή αυτή στο θέατρο επειδή είναι ένα κεντρικό σημείο στην Αθήνα και διευκολύνει όσους τυχόν δεν έχουν μεταφορικό μέσο να φέρουν σε εμάς όσα θέλουν να προσφέρουν. Μας οργάνωσε ο Κρατερός, γιατί η αλήθεια είναι πώς είναι ο πιο οργανωτικός από όλους μας. Χθες λοιπόν, ήμασταν όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης μαζεμένοι στο θέατρο και σκεφτόμασταν ότι θα θέλαμε πολύ να βοηθήσουμε και εμείς από τη μεριά μας. Έτσι αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με τους επίσημους φορείς για να μάθουμε τι χρειάζονται οι άνθρωποι που επλήγησαν από την πλημμύρα. Ο Κρατερός μας οργάνωσε αμέσως και αποφασίσαμε αφενός να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης στο θέατρο και αφετέρου να επικοινωνήσουμε με κάποιες μεγάλες εταιρείες να βοηθήσουν και εκείνες. Ήδη μια εταιρεία πρόσφερε 5 χιλιιάδες μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό, κάποια άλλη πάνες, μωρομάντηλα και είδη υγιεινής. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε επαφές για να ξεκινήσουμε να συλλέγουμε και τρόφιμα. Όταν συμβαίνουν φυσικές καταστροφές αυτού του μεγέθους ο κόσμος συσπειρώνεται και βοηθάει τον συνάνθρωπό του, κι αυτό μας γεμίζει χαρά. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους με μεγάλη χαρά και προσμονή". 

Οι ηθοποιοί της παράστασης Όταν Σβήνουν Τα Φώτα, που συμμετέχουν στην δράση #καραβάνιαγάπης_πειραιώς131_δυτικηαττικη είναι οι: Μαριάννα Τουμασάτου, Κρατερός Κατσούλης, Μάριος Αθανασίου, Μαρία Κωνσταντάκη, Βασίλης Ευταξόπουλος, Τζένη Διαγούπη, Πηνελόπη Πλάκα, Ματίνα Νικολάου, Φραγκίσκος Γιάννης, Εύη Δαέλη, Νίνα Έππα