UPDATE #NOW

H Vogue μας συστήνει τις Σουφραζέτες της νέας εποχής


Αφροδίτη Σακκά

5 Ιανουαρίου 2018

vogue.JPG

Η κληρονομιά των σουφραζετών γιορτάζεται στο πιο πρόσφατο τεύχος της Vogue, που μας παρουσιάζει τις "Νέες Σουφραζέτες" για το 2018.

Εφτά γυναίκες -bloggers, καλλιτέχνιδες, πολιτικοί, κ.α- επιλέχθηκαν για να αναγνωριστούν για "τον αγώνα να ενδυναμώσουν τις γυναίκες στη μάχη για ισότητα που συνεχίζει ακάθεκτη", αφού όπως αναφέρει η μία, η δυσκολία του να αλλάξεις "τα ενδότερα στερεότυπα του κόσμου για τις γυναίκες" είναι ακόμη είναι ακόμη μεγαλύτερη από το να μάχεσαι για την ψήφο.

Η Vogue κυκλοφόρησε μία εντυπωσιακή εικόνα των γυναικών με τον τίτλο: "Γνωρίστε τις Νέες Σουφραζέτες", με ένα δισέλιδο άρθρο στο τεύχος Φεβρουαρίου, αφιερωμένο στον σκοπό τους.

Περιλαμβάνει πολιτικούς όπως τη Stella Creasy, βουλευτή του εργατικού κόμματος για το Walthamstow και τη Sophie Walker, ηγέτρια του Κόμματος Ισότητας των Γυναικών.

Συνοδεύονται από την καλλιτέχνιδα Gillian Wearing, που σχεδίασε ένα άγαλμα της Millicent Fawcett για τη πλατεία του Κοινοβουλίου, την ιδρύτρια του online περιοδικού "gal-dem", Liv Little, και την δημοσιογράφο Paris Lees που κάνει σημαντική εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση προς την trans κοινότητα. Το τελικό line-up συμπληρώνεται από την fashion blogger, Dina Torkia και την Reni Eddo-Lodge, συγγραφέα του βιβλίου “Why I’m No Longer Talking to White People About Race”. 

Σε μία σειρά συνεντεύξεων σχετικά με την ισότητα, ζητήθηκε σε κάθε μία να συζητήσει "τις αλλαγές που θα βελτίωναν τις ζωές των γυναικών και τι θα συμβεί τα επόμενα 100 χρόνια".

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα