UPDATE #NOW

Eric Clapton: "Δεν αυτοκτόνησα μόνο και μόνο γιατί νεκρός δεν θα μπορούσα να πίνω"


19 Φεβρουαρίου 2018

20170910-zaa-a123-699.jpg

Έτσι ο Έρικ Κλάπτον θα ανακαλύψει πως ήταν καρπός ενός έρωτα αποκλειστικά σαρκικού, με τον Καναδό στρατιώτη πατέρα του να αποπλανεί την 16χρονη μητέρα του μια βραδιά του 1944. Την επόμενη χρονιά επρόκειτο να αρχίσει για τον βιρτουόζο μουσικό μια δύσκολη παιδική ηλικία την οποία διαδέχτηκε μια ταραγμένη εφηβεία με κατάληξη μια πολυκύμαντη, σχεδόν δραματική ζωή.

«Από εκείνη τη στιγμή δεν εμπιστευόμουν πλέον κανέναν, είχα την εντύπωση πως όλη μου η ζωή ήταν ένα ψέμα», αφηγείται ο πιο διάσημος (μαζί με τον Τζίμι Χέντριξ) κιθαρίστας της ροκ και μπλουζ μουσικής στο «Life in 12 Bars», ένα ντοκιμαντέρ της βραβευμένης με Όσκαρ παραγωγού Λίλι Φίνι Ζανούκ, αφιερωμένο στη ζωή του (φίλου της)Ερικ Πάτρικ Κλάπτον.

 

Μπορεί ο 73χρονος (στις 30 Μαρτίου) Βρετανός να έχει πουλήσει 130  εκατομμύρια δίσκους, κερδίσει 18 βραβεία Grammy και εισέλθει τρεις φορές στο  Rock and Roll Hall of Fame, αλλά στο ντοκιμαντέρ ο Κλάπτον μιλάει ανεπιτήδευτα και με τρόπο ειλικρινή. «Ήξερα ότι ήμουν διαφορετικός. Υπέφερα από μια ισχυρή αίσθηση κατωτερότητας». Έως ότου, παιδί ακόμα, άκουσε το «My Life is Ruined» του κορυφαίου Μάντι Γουότερς. «Αυτό είναι για μένα, σκέφτηκα. Εκείνη η μουσική απάλυνε στιγμιαία τον πόνο», θυμάται ο ίδιος δεκαετίες μετά. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα