UPDATE #NOW

"Πώς από το Πανεπιστήμιο, βρέθηκα στο δρόμο"


4 Μαρτίου 2018

casey-horner-341148-unsplash.jpg

Συστήθηκε ως Ali στο περιοδικό Time.  Είχε όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει – μία οικογένεια που την αγαπούσε, οικονομική άνεση, υψηλή μόρφωση και έκανε το μεταπτυχιακό της. Κάτι, όμως, της έλειπε. Έτσι, ξεκίνησε να πειραματίζεται με ουσίες, καταλήγοντας στην ηρωίνη. Αρχικά ήθελε απλώς να «φτιαχτεί», ήταν η απόδρασή της από την καθημερινότητα. Στη συνέχεια, από περιστασιακή χρήση το πολύ δύο φορών το μήνα, της έγινε καθημερινή ανάγκη. Δεν ήταν πλέον μία απόλαυση, ήταν ζωτικής σημασίας για να μπορέσει να σηκωθεί από το κρεβάτι. Κάπως έτσι βρέθηκε να ζει στο δρόμο, κάπου στο Kensington της Philadelphia.

Στη νέα της γειτονιά δεν υπήρχε τίποτα παρά μόνο σκουπίδια, άδεια κτίρια και ναρκωτικά. Σε κάθε στενό, σε κάθε γωνία βρίσκονταν έμποροι που αναζητούσαν πελάτες. Όταν η Ali μετακόμισε, η ζωή που θα έπρεπε να ζήσει στο εξής, ήταν πολύ άσχημη. Κατέληξε να εκδίδεται και ο προαγωγός της, την είχε υπό απόλυτο έλεγχο.

Σύμφωνα με τον πράκτορα Johnson του FBI, τον ντετέκτιβ που τη βοήθησε να ξεφύγει από το σκοτεινό τούνελ στο οποίο είχε μπει, αυτοί οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται την αβοήθητη κατάσταση των κοριτσιών. «Στην αρχή είναι εύκολο να σε χειραγωγήσουν, δεν έχεις τίποτα και σου παρέχουν τα πάντα. Εγώ ένιωθα αναγκασμένη να κάνω συγκεκριμένα πράγματα μαζί τους, για να συνεχίσω να έχω αυτά που μου έδιναν – στέγη για παράδειγμα. Υπομένεις τις εκρήξεις τους και επιλέγεις συνειδητά να υποφέρεις, άλλωστε σου θυμίζουν διαρκώς πως χωρίς εκείνους είσαι ένα μηδενικό – και εσύ τους πιστεύεις», διηγείται η Ali στο Time.

Την πρώτη φορά που την είδε στα μέρη που σύχναζε, κάτι δεν του ταίριαζε. Όταν τον ακολούθησε στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, παρατήρησε ότι το μυαλό της ήταν σε εγρήγορση, φορούσε καθαρά ρούχα και, στην ανάκριση που της έκανε, έμαθε για τις σπουδές της. Την επόμενη φορά που βρέθηκαν, όλα ήταν διαφορετικά. Χωρίς να έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν, είχε εναρμονιστεί πλήρως με το περιβάλλον στο οποίο ζούσε.

Κάποια στιγμή, η μητέρα της στράφηκε στον Johnson ζητώντας του να τη βρει. Εκείνος το έκανε, και, όταν τη συνέλαβε, η Ali συνειδητοποίησε πρώτον, πόσο αβοήθητη ήταν και δεύτερον, πόσο δεν ήθελε να είναι μέρος όλου αυτού. Όσο φοβισμένη κι αν ένιωθε, ήξερε ότι η παλιά της ζωή είχε τελειώσει – η διέξοδός της είχε βρεθεί.

«Δεν το περίμενα, με τίποτα. Έρχομαι από καλή, μορφωμένη οικογένεια, από ωραία περιοχή, έχω σπουδάσει. Ήμουν τόσο αφελής που πίστευα ότι είμαι καλύτερη από όλους όσους υποφέρουν», λέει στο Time. Σήμερα, έχει κάνει τον απολογισμό της και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όσα εφόδια έχει, για να κατακτήσει τα όνειρά της.

Είτε πρόκειται για εθισμό σε ουσίες, είτε για πορνεία, είτε για υποθέσεις trafficking, με την  ιστορία της Ali μόνο σε ένα συμπέρασμα μπορούμε να καταλήξουμε: Μπορεί να συμβεί στον καθένα.

 

Gallery:  Δείτε επίσης παλιές φωτογραφίες που εισβάλλουν σε τοπία του σήμερα

[gallery-716617]

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα