UPDATE #NOW

13 ταινίες που θα μας βάλουν στο πνεύμα της Ημέρας της Γυναίκας


8 Μαρτίου 2018

010-a7a08a07-462.jpg

Belle

 

Πρόκειται για την ιστορία της Dido Elisabeth Belle, κόρης ενός ναύαρχου που, λόγω του χρώματός της, αντιμετωπίζει το ρατσισμό καθώς μεγαλώνει στην υψηλή κοινωνία της εποχής.

Ο Μάγος του Οζ

 

Μία κατά τ’άλλα παιδική ταινία, που εξιστορεί όχι μόνο πώς ένα κοριτσάκι πήρε τη ζωή στα χέρια του και έφυγε από τη μικρή πόλη που ζούσε, αλλά βοήθησε τρεις αστοιχείωτους άντρες και προκάλεσε τον ίδιο το Μάγο για τη λάθος συμπεριφορά του.

Kill Bill

 

Mία γυναίκα κυνηγά τον άντρα που της κατέστρεψε τη ζωή. Η Uma Thurman έδωσε μία φεμινιστική ερμηνεία που δύσκολα θα ξεπεραστεί.

Mulan

 

Η ταινία της Disney που έδειξε για μία ακόμη φορά ότι οι γυναίκες μπορούσαν να είναι εξίσου γενναίες και ικανές με τους άντρες, σε μία εποχή που ο ρόλος τους ήταν καθαρά διακοσμητικός.

Thelma & Louise

 

Τι πιο γυναικείο από δύο κολλητές σε road trip; Εκτός από αυτό, είναι η ταινία χάρη στην οποία ο Brad Pitt οφείλει την καριέρα του.

Bend it like Beckham

 

Στα ελληνικά το «Κάν’το σαν τον Beckham» εξιστορεί πώς μία έφηβη με όνειρο να ακολουθήσει καριέρα στο ποδόσφαιρο πηγαίνει κόντρα στην οικογένειά της, που είναι αντίθετη επειδή είναι κορίτσι.

Mad Max: Fury Road

 

Η ταινία με μία από τις πιο φεμινιστικές σκηνές. Πρωταγωνιστεί η Carlize Theron, που ρίσκαρε τα πάντα – ακόμα και τη ζωή της- για να σώσει μία ομάδα γυναικών από  την ανδρική κακοποίηση.

Atomic Blonde

 

Η πρωταγωνίστρια, Charlize Theron, περνά την περισσότερη ώρα δέρνοντας κόσμο. Πρόκειται για μία ιστορία χωρίς πολύ συναίσθημα.  Με  δικά της λόγια: «Συνήθως χρειαζόμαστε ένα λόγο να γίνουμε πολεμίστριες. Και έχω πρόβλημα με αυτό γιατί πάντα είμαστε, και είναι ώρα να φανεί αυτό. Δε χρειαζόμαστε σύζυγο, παιδί ή κάτι για εκδίκηση προκειμένου να παλέψουμε. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό σήμερα».

Hidden Figures

 

Τη βιογραφική ταινία για τρεις έγχρωμες μαθηματικούς της NASA, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε μόνο με μία λέξη: Συγκλονιστική. Πρόκειται για μία ακόμη φορά που βλέπουμε ότι, για κάποιο λόγο, τα ονόματα των γυναικών απουσιάζουν από τα βιβλία ιστορίας.

Wonder Woman

 

H ταινία που ανέτρεψε όλες τις σεξιστικές απόψεις που αφορούν γυναίκα – υπερήρωα, είχε αμέτρητα έσοδα και έδωσε ένα νέο πρότυπο στα μικρά κορίτσια.

Crouching Tiger, Hidden Dragon

 

Η ιστορία της γυναίκας που αρνήθηκε έναν κανονισμένο γάμο και πήρε τη ζωή στα χέρια της. Ακολουθώντας το δικό της μονοπάτι, έκανε τα πάντα για να πραγματοποιήσει το όνειρό της: Να γίνει πολεμίστρια.

Real Women Have Curves

 

Μία ταινία από γυναίκες για γυναίκες,  εξιστορεί τον τρόπο με τον οποίο νεαρά κορίτσια δεν άφησαν τίποτα στην τύχη και πήραν τη ζωή στα χέρια τους.

Legally Blonde

 

Η απίστευτη ιστορία της Elle Woods, το ρόλο της οποίας ερμήνευσε η αγαπημένη μας Reese Witherspoon. Μία πανέμορφη ξανθιά αποδεικνύει ότι είναι πολλά περισσότερα απ’όσα ορίζουν τα στερεότυπα, καταφέρνοντας να σπουδάσει νομική στο Harvard.

 

Gallery: Δείτε επίσης πώς το catwalk του οίκου Prada έδειξε ότι θυληκότητα και φεμινισμός πάνε μαζί

[gallery-716353]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα