UPDATE #NOW

Πώς να μην αφήσετε το Facebook να κλέψει τα προσωπικά σας δεδομένα


28 Μαρτίου 2018

tim-bennett-538189-unsplash.jpg

Αφού πραγματοποιήθηκε η έρευνα, αποδείχθηκε ότι είχε γίνει συλλογή προσωπικών δεδομένων περισσότερων από 50 εκατομμυρίων ανθρώπων, και είχαν δημιουργηθεί 30 εκατομμύρια ψυχογραφικά προφίλ, προκειμένου να προβληθούν οι κατάλληλες πολιτικές διαφημίσεις, στους «σωστούς» ανθρώπους. Αυτό, φυσικά, εξαγρίωσε την κοινή γνώμη και το #DeleteFacebook έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα του Twitter.  Με τις κατηγορίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg που ακόμα παραμένει σιωπηλός, δεν είναι απίθανο να έρθει το τέλος στον κολοσσό που δημιούργησε.

 

 

Στις 25 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος τύπου παραδέχτηκε ότι, όσοι χρήστες Android έχουν κατεβάσει την εφαρμογή Messenger στο κινητό τους και έχουν δώσει πρόσβαση στις επαφές  τους, στην πραγματικότητα έχουν επιτρέψει να καταγραφούν οι κλήσεις και τα μηνύματά τους. Οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι αυτό συμβαίνει μόνο για να μείνουν συνδεδεμένοι με τα άτομα που επικοινωνούν περισσότερο, και για να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους χρήστες. Φυσικά, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μπορεί να αποθηκεύεται μόνο το ιστορικό και όχι το περιεχόμενο των επαφών μας, αλλά δεν παύει να αφορά προσωπικά μας δεδομένα. Επομένως, η κατάσταση πρέπει να αλλάξει.

Μέχρι, όμως, να γίνει αυτό, τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε αυτές τις τόσο ευαίσθητες πληροφορίες;

Όταν κάνουμε εγκατάσταση στην εφαρμογή Messenger, έρχεται μία ειδοποίηση που ρωτάει εάν θέλουμε να αποκτήσει πρόσβαση στις επαφές, τις κλήσεις και τα μηνύματα. Εκτός από την αποδοχή, μπορούμε να επιλέξουμε «Όχι τώρα» ή «Μάθε περισσότερα». Όσοι έχουμε ήδη ενεργοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό, όμως, μπορούμε να το αλλάξουμε στις ρυθμίσεις απορρήτου της συσκευής.

Eάν, ωστόσο, επιθυμούμε να κρατήσουμε για τον εαυτό μας τα πάντα εκτός από τους αριθμούς τηλεφώνου που έχουμε αποθηκεύσει, μπορούμε να το κάνουμε μέσα από το νέο χαρακτηριστικό της εφαρμογής. Αρκεί να πάμε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού μας στο Messenger.

 

Διαβάστε επίσης όλα όσα ξέρει το Facebook για εσάς

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα