UPDATE #NOW

Marvia Malik: To Πακιστάν γράφει ιστορία με την πρώτη τρανσέξουαλ παρουσιάστρια ειδήσεων


Αφροδίτη Σακκά

28 Μαρτίου 2018

29415096-2027256690862271-2428435467629232128-n.jpg

 "Το όνειρο που είχα για εμένα, μπόρεσα να σκαρφαλώσω στο πρώτο σκαλί για να το πετύχω," είπε. "Η κοινωνία μας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία φυλετική διάκριση. Θα πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα και να θεωρούμαστε καθημερινοί πολίτες, αντί για το τρίτο-φύλο." Οι τρανσέξουαλ άνθρωποι στο Πακιστάν συχνά δυσκολεύονται να βρουν εργασία, με πολλούς να αναγκάζονται να ζητιανεύουν, να χορεύουν ή να εργάζονται στην πορνεία.

Η Marvia, η οποία πάλεψε πολύ για να την αποδεχθεί όχι μόνο η κοινωνία αλλά η ίδια της η οικογένεια, αφού την έχουν αποκληρώσει, είναι από τις πρώτες φωνές που υψώνονται στη χώρα αλλά και από τους ελάχιστους που έχουν καταφέρει να κάνουν ένα παραπάνω βήμα προς την αποδοχή τους. 

"Η οικογένειά μου ξέρει πως έχω εργαστεί ως μοντέλο και ξέρουν πως τώρα εργάζομαι ως παρουσιάστρια ειδήσεων," είπε η Malik. "Eίναι η εποχή των social media και δεν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζει η οικογένειά μου. Παρ' όλα αυτά με έχουν αποκληρώσει." 

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό site, Dawn, η Malik δήλωσε: "Όπου κι αν βρεθώ, πάντα υπάρχει ένα τρανσέξουαλ άτομο που υποτιμάται. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι -είμαστε μορφωμένοι, έχουμε πτυχία, αλλά όχι ευκαιρίες και όχι ενθάρρυνση. Αυτό θέλω να αλλάξω. Όπως εγώ έγραψα ιστορία στη βιομηχανία της μόδας, θέλω να κάνω το ίδιο και στη βιομηχανία των media. Η ιστορία του κάθε τρανσέξουαλ είναι η ίδια είτε ζητιανεύουν στον δρόμο είτε καταλήγουν να είναι πρωθυπουργοί. Όλοι υποφέρουμε -οι οικογένειές μας, μας αποκληρώνουν, μας χτυπούν. Είναι το ίδιο για εμένα. Δούλεψα πολύ σκληρά για να βρεθώ εδώ που είμαι -δούλεψα σε περίεργες δουλειές, αλλά αρνήθηκα να ζητιανέψω ή να χορέψω."

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού, Junaid Ansari, ανέφερε στο VOA news πως η απόφαση πάρθιηκε με βάση την αξία της και όχι για να κάνω μία δήλωση σχετικά με τα ταμπού που υπάρχουν. "Ζητήσαμε από υποψήφιους παρουσιαστές ειδήσεων να έρθουν για οντισιόν," είπε. "Έλαβα ένα τηλεφώνημα από ένα μέλος της ομάδας που είπε πως μία από τους υποψήφιους ήταν τρανσέξουαλ. Είναι κι εκείνοι άνθρωποι και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό που τους αξίζει. Πήρα την απόφαση με βάση το ότι αντιμετωπίζω όλους τους ανθρώπους ισότιμα. Η σκέψη του να καταρρίψω κοινωνικές νόρμες ή να σπάσω ταμπού δεν μου πέρασε καν απ' το μυαλό".

Υπάρχουν πάνω από 10.000 τρανσέξουαλ άνθρωποι στο Πακιστάν, σύμφωνα με την απογραφή του 2017. Η Γερουσία της χώρας νωρίτερα αυτόν τον μήνα ψήφησε έναν νόμο που προστατεύει τα δικαιώματα των transgender ανθρώπων, επιτρέποντάς τους να διαλέγουν την ταυτότητα φύλου που επιθυμούν. Οι χρήστες των social media επαίνεσαν την κίνηση. "Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος προς την ισότητα για όλους αλλά αυτό είναι ενθαρρυντικό και υπέροχο," έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα