UPDATE #NOW

O Mark Zuckerberg παραδέχτηκε ενώπιον του Κογκρέσου πως έφτιαξε ένα site για να βαθμολογεί γυναίκες


Αφροδίτη Σακκά

12 Απριλίου 2018

20180410-zaf-x99-02499018.jpg

...μία συγκεκριμένη ήταν ιδιαίτερα καλοδεχούμενη. Την Τετάρτη, ο Billy Long ρώτησε για το Facemash, ένα από τα websites που έφτιαξε ο Zuckerberg κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Harvard, το οποίο χρησιμοποιούταν για να βαθμολογήσει τόσο πόσο όμορφες ήταν οι γυναίκες της σχολής. Στο παραπάνω απόσμασμα από την μαρτυρία, μπορείτε να δείτε τον Long να ρωτάει τι είναι το Facemash και αν υπάρχει ακόμα.

Ο Zuckerberg, που μοιάζει ελαφρώς εκνευρισμένος που κάποιος ανέφερε το ανώριμο και σεξιστικό website του, απαντά λέγοντας: "Όχι, Βουλευτά. Το Facemash ήταν ένα website-φάρσα που ξεκίνησα στο κολέγιο, στο δωμάτιο της εστίας μου, πριν ξεκινήσω το Facebook. Υπήρξε μία ταινία γι' αυτό ή έλεγε πως ήταν γι' αυτό, ήταν ασαφής. Ο ισχυρισμός πως το Facemash είχε κάποια σύνδεση με τη δημιουργία του Facebook, δεν έχει, δεν είχε... Στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με το Facebook".

Τότε, ο Long, που διάβασε μάλλον το μυαλό κάθε γυναίκες που παρακολουθούσε, το πήγε ένα βήμα παραπέρα και ρώτησε, "Έβαζες δύο φωτογραφίες γυναικών και αποφάσιζες ποια ήταν πιο όμορφη απ' την άλλη, σωστά;" Αυτό έκανε τον Zuckerberg να νευριάσει ακόμα περισσότερο και να πει, "Βουλευτά, αυτό είναι μία ακριβής περιγραφή του website που έφτιαξα για αστείο όταν ήμουν δευτεροετής."

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα