UPDATE #NOW

Πλέον θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και από το Instagram


15 Απριλίου 2018

jakob-owens-564871-unsplash.jpg

Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο ενός ευρωπαΐκού κανονισμού προστασίας δεδομένων, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 25 Μαΐου. Θα έχουμε έτσι την ευκαιρία να  ενημερωνόμαστε λεπτομερώς για τη διαδικασία συλλογής στοιχείων που μας αφορούν, ή και να εξαιρεθούμε εντελώς από αυτήν.

Το Instagram, λοιπόν, για να μπορέσει να ικανοποιήσει αυτές τις απαιτήσεις της Γενικής Προστασίας Δεδομένων, βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου εργαλείου φορητότητας. Ακόμα, όμως, δεν είναι σίγουρο αν στις πληροφορίες που συλλέγονται ανήκουν και οι διαφημίσεις του εκάστοτε προφίλ.

Με την προθεσμία να λήγει σύντομα, περιμένουμε προσαρμοστούν στον νέο αυτό κανόνα όλες οι μεγάλες εταιρείες, όπως η Google. Χωρίς ακόμα να έχει κάνει καμία ανακοίνωση, παραμένει άγνωστο το εάν ο κολοσσός θα προβεί σε κάποια αλλαγή.

Φυσικά, όταν εφαρμοστούν οι κανονισμοί, θα τιμωρείται και η υποκλοπή δεδομένων από χάκερ. Μάλιστα, εκτιμάται ότι το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα κυμαίνεται μεταξύ των 600.000 και των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης: Ο Mark Zuckerberg παραδέχτηκε ενώπιον του Κογκρέσου πως έφτιαξε ένα site για να βαθμολογεί γυναίκες

 

Gallery: Δείτε επίσης τα γυαλία που βλέπουμε παντού στο Instagram

[gallery-718110]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα