Μάθετε γιατί είναι επικίνδυνη η χημική αντιμετώπιση των εξωπαράσιτων

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018
beautiful-conifers-dog-247522.jpg

Οι κυριότερες και πιο επικίνδυνες ουσίες που αναφέρονται είναι : η ουσία Permethrin, τα οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα καθώς και τα καρβαμιδικά. Μάλιστα η πρώτη αναφερόμενη ουσία χρησιμοποιείται για την παράλυση του νευρικού συστήματος των εξωπαράσιτων για αυτό και είναι τόσο αποτελεσματική...Όμως ποιός μας εγγυάται ότι η μεγάλη ποσότητα και  η μακροχρόνια χρήση δεν επηρεάζει και το νευρικό σύστημα των κατοικιδίων μας! Η απάντηση:  Κανείς...Εξίσου ανησυχητικό βέβαια είναι όταν τα ίδια φάρμακα έρχονται εμμέσως σε επαφή με μικρά παιδιά τα οποία έρχονται σε επαφή με το αγαπημένο τους κατοικίδιο!Για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν επιλέγετε σπρέυ, αμπούλες, ή ακόμα και περιλαίμιο! Όχι μόνο για την ασφάλεια του κατοικιδίου σας αλλά και για τη δική σας καλή υγεία και των νεαρών μελών της οικογενείας σας.

Η λύση κατά του κινδύνου των χημικών σκευασμάτων ευτυχώς φαίνεται να έχει απασχολήσει πολλές μεγάλες εταιρίες που ασχολούνται στον κλάδο της περιποίησης των κατοικιδίων! Έτσι προέκυψε  η ασφαλής και αποτελεσματική λύση των οικολογικών μέτρων αντιμετώπισης των εξωπαρασίτων -όπως της σκνίπας του καλαζάρ, των τσιμπουριών αλλά και των ψύλλων- που καραδοκούν προκειμένου να «επισκεφθούν»  τα κατοικίδά μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα συγκεκριμένα οικολογικά σκευάσματα αποτελούνται από πλήρως φυτικά συστατικά και έρχονται να δώσουν μια ανάσα ανακούφισης σε όλους εμάς που ανησυχούμε για την ασφάλεια και την υγεία του κατοικιδίου μας! Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα φυτά που χρησιμοποιούνται στα οικολογικά αυτά φάρμακα νέας γενιάς : το φυτό margosa, ο κέδρος , το κίτρο, ο αυστραλιανός ευκάλυπτος αλλά και η σιτρονέλα.

Τα συστατικά αυτά απολύτως αβλαβή για τον άνθρωπο αλλά και για τα κατοικίδια -είτε λόγω δυνατής γευσης είτε λόγω μυρωδιάς απωθούν τα εξωπαράσιτα αποτελεσματικά και προστατεύουν τους τετράποδους φίλους  μας! Λειτουργούν τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά! Ήδη στις χώρες του εξωτερικού όπως στη Γερμανία αλλά και στη Γαλλία το θέμα προβλημάτισε πολύ νωρίτερα τον εκεί επιστημονικό κόσμο ο οποίος έσπευσε στη λύση των οικολογικών- αλλιώς φυτικών- φαρμάκων.

Επιλέξτε οικολογικά και εξασφαλίστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για τα κατοικίδια αλλά και για την οικογένειά σας.

(Στο κατάστημά μας θα βρείτε μία σειρά οικολογικών προϊόντων που προορίζονται για την αντιμετώπιση των εξωπαρασίτων σε πολύ προσιτές τιμές!)

Γαρυφάλου Αντωνία

Pet Care & Nutrition Consultant

www.pet-astero.gr