UPDATE #NOW

5 ταινίες τρόμου "βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα"


27 Μαΐου 2018

inggrid-koe-205694-unsplash-1.jpg

Από μανιακούς δολοφόνους μέχρι ανεξήγητα υπερφυσικά φαινόμενα, παρακάτω θα δείτε τις αληθινές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα έργα που μας έχουν κάνει να ανατριχιάσουμε:

Nightmare on Elm Street (Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες) - 1984

Ο κακός που όλοι λατρεύουμε να μισούμε, ο Freddy Krueger, σκοτώνει εφήβους στα όνειρά τους. Ο σεναριογράφος, Wes Craven, έχει αποκαλύψει ότι η ιδέα του γεννήθηκε από ένα άρθρο που διάβασε στο Los Angeles Times, για μία οικογένεια από την Καμπότζη, της οποίας o μικρότερος γιος υπέφερε από εφιάλτες. «Είχε πει στους γονείς του ότι φοβόταν πως αν κοιμηθεί, αυτό το πράγμα που τον κυνηγούσε θα τον έπιανε. Έτσι, έκανε να κοιμηθεί μέρες. Όταν επιτέλους τον πήρε ο ύπνος,  οι γονείς του ηρέμησαν. Ξαφνικά, άκουσαν ουρλιαχτά από το δωμάτιό του. Μέχρι να φτάσουν κοντά του, ήταν νεκρός. Πέθανε στη μέση του ονείρου. Έβλεπε κάτι που όλοι οι μεγαλύτεροι αγνοούσαν. Σε αυτό επικεντρώθηκε η ταινία», δήλωσε ο Craven.

 

Psycho (Ψυχώ) - 1960

Η ταινία του Alfred Hitchock αφορά μία γυναίκα που καταχράστηκε τα χρήματα του εργοδότη της και κατέφυγε σε ένα παράξενο ξενοδοχείο. Εκεί, δολοφονήθηκε από τον ιδιοκτήτη του. Το σενάριο βασίστηκε σε έναν άνδρα από το Wisconsin, τον Ed Gein, που καταδικάστηκε για φόνο τη δεκαετία του ΄50, αλλά ήταν ύποπτος για περισσότερους. Επιπλέον, βεβήλωνε τάφους. Τα ευρήματα της Αστυνομίας ήταν σοκαριστικά, όταν έγινε έρευνα στο σπίτι του. Ανάμεσα σε άλλα, βρέθηκαν ανθρώπινα κρανία και ένα καπέλο φωτιστικού φτιαγμένο από το δέρμα του προσώπου  κάποιου άνδρα.

 

The Conjuring (Το Κάλεσμα) – 2013

Oι πρωταγωνιστές είναι κυνηγοί φαντασμάτων που βοηθούν μία οικογένεια σε ένα στοιχειωμένο αγρόκτημα του 18ου αιώνα. Οι Ed και Lorraine Warren, είναι υπαρκτά πρόσωπα, όπως είναι και η οικογένεια Perron. Μάλιστα, η Lorraine ήταν παρούσα στα γυρίσματα και επέμενε ότι τα περισσότερα μεταφυσικά φαινόμενα συνέβησαν πραγματικά. Το ίδιο έκανε και μία από τις κόρες που, μιλώντας για το θυμωμένο πνεύμα Bathsheba, είπε χαρακτηριστικά στη USA Today: «Όποιο κι αν ήταν εκείνο το πνεύμα, θεωρούσε πως ήταν η κυρία του σπιτιού και αντιμετώπιζε τη μητέρα μου σαν ανταγωνίστρια για αυτή τη θέση».

 

Τhe Girl Next Door (To κορίτσι της διπλανής πόρτας) – 2007

Η ταινία επικεντρώνεται στην κακοποίηση που δέχεται μία έφηβη από τη θεία της. Η υπόθεση είναι εμπνευσμένη από το θάνατο της Sylvia Likens το 1965. Το 16χρονο κορίτσι βασανίστηκε από τη νοσοκόμα του, Gertrude Baniszewski, τα παιδιά της και τα παιδιά των γειτόνων της, απλώς για να διασκεδάσουν. Στο τέλος κατάφεραν να τη σκοτώσουν. Αιτία θανάτου; Διόγκωση του εγκεφάλου και εσωτερική αιμορραγία, μαζί με τεράστιες πληγές στο δέρμα της, σύμφωνα με το The Indianapolis Star.

 

Τhe Rite (Η Τελετή) – 2011

Η Τελετή βασίστηκε στη ζωή του πραγματικού εξορκιστή, Πατέρα Gary Thomas, το έργο του οποίου έγινε γνωστό μέσα από το βιβλίο του δημοσιογράφου Matt Baglio The Rite: The Making of an Exorcist (Η Τελετή: Η Δημιουργία ενός Εξορκιστή). Πρόκειται για έναν από από τους 14 πιστοποιημένους εξορκιστές που εργάζονταν στην Αμερική μέχρι το 2011. Φυσικά, ήταν παρών για να δώσει τις συμβουλές του στα γυρίσματα, και είπε στο The Los Angeles Times ότι μέσα στα τέσσερα περασμένα χρόνια, είχε κάνει εξορκισμούς σε πέντε ανθρώπους.

 

Gallery: Δείτε επίσης 20 ταινίες που κάθε γυναίκα πρέπει να δει

[gallery-716260]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα