UPDATE #NOW

Βρέθηκαν τα γονίδια της εξυπνάδας


4 Ιουνίου 2018

bruce-mars-585709-unsplash.jpg

Περισσότερα από 500 γονίδια που συνδέονται με την ανθρώπινη νοημοσύνη, ανακαλύφθηκαν στο πλαίσιο μιας νέας βρετανο-αμερικανικής γενετικής έρευνας, της μεγαλύτερης του είδους της μέχρι σήμερα.

Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια Εδιμβούργου, Σαουθάμπτον και Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρ. Ντέιβιντ Χιλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Molecular Psychiatry» ανέλυσαν στοιχεία και συνέκριναν το DNA περισσότερων των 240.000 ανθρώπων.

Οι ερευνητές εντόπισαν με αυτόν τον τρόπο 538 γονίδια και 187 περιοχές του γονιδιώματος που σχετίζονται με τη διανοητική ικανότητα. Μερικά από αυτά τα γονίδια έχουν ήδη βρεθεί να συνδέονται και με άλλα πράγματα, όπως η μακροζωία.

Τα «γονίδια της εξυπνάδας» -ορισμένα τουλάχιστον από αυτά- φαίνεται να βελτιώνουν την μετάδοση των σημάτων μεταξύ των νευρώνων σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου και, παράλληλα, να προστατεύουν από την άνοια και τον πρόωρο θάνατο. Όπως είπε ο Χιλ, «οι άνθρωποι με ανώτερο επίπεδο νοητικής λειτουργίας τείνουν επίσης να έχουν καλύτερη σωματική υγεία και να ζουν περισσότερο». Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.