UPDATE #NOW

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας: Η όμορφη πρωτοβουλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης


RKPT

1 Ιουλίου 2018

mia-diadromh-apo-biblio-se-biblio-paidikh-bibliothhkh-synoikismoy-karamp-1.jpg

Δεδομένα. Μία λέξη, πολλές σημασίες. Τα παιδιά, σε ρόλο ερευνητή, μπαίνουν στα εργαστήρια αυτά και τα αναλύουν όλα: εκείνα που αφορούν τόσο τις δικές τους συνήθειες όσο και των γύρω τους, εκείνα που κρύβονται στη φύση, όσα τους εντυπωσιάζουν από τον κόσμο του χθες και ό,τι τους αρέσει από αυτόν του σήμερα. Επιπλέον, κατανοούν ποιες είναι τα στοιχεία που μπορούμε να μοιραζόμαστε στο Διαδίκτυο, και ποια είναι απόλυτα ιδιωτικά. Όλα αυτά, καταγράφονται με αριθμούς στο προσωπικό ημερολόγιο του καθενός. Σκοπός της φετινής Εκστρατείας, λοιπόν, εκτός από τη δημιουργία, είναι η ανακάλυψη του τρόπου με τον οποίο οι αριθμοί μετατρέπονται σε εικόνα, με τη δική της ερμηνεία.

Φυσικά, για το σκοπό αυτό η Εθνική Βιβλιοθήκη προμηθεύει τις υπόλοιπες Βιβλιοθήκες με το απαιτούμενο υλικό, ώστε οι μικροί μας φίλοι να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του βιβλίου και να βασιστούν επάνω του για την εύρεση κάθε λογής πληροφορίας. Με αυτόν τον τρόπο, σχηματίζεται το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, που αποσκοπεί στην ανάκαμψή τους.


Χωρίς τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και τη σημαντική βοήθεια ενός τεράστιου αριθμού βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών, μία τέτοια εκδήλωση θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί.

Πρόκειται για μία καλά οργανωμένη προσπάθεια που θα απομακρύνει τα παιδιά από τις οθόνες χωρίς τις οποίες δεν μπορούν να ζήσουν, ενώ θα τα εισάγει σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό από τους άλλους.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τη δράση αυτή στα social media με το hashtag #KE2018gr, αλλά και στο network.nlg.gr .

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα