UPDATE #NOW

Η Rihanna, πρώτη μαύρη γυναίκα στο τεύχος Σεπτεμβρίου της Βρετανικής Vogue


1 Αυγούστου 2018

20180613_zaa_ap2_678.jpg

Χρειάστηκαν μόλις 102 (!) χρόνια για να αποφασίσει η Βρετανική Vogue να κάνει το «τεράστιο» αυτό βήμα και να τοποθετήσει επιτέλους μία μαύρη γυναίκα στο τεύχος του Σεπτεμβρίου. Αυτό το απίστευτο «ρεκόρ» θα σπάσει σε έναν μήνα από τώρα εξαιτίας του νέου της αρχισυντάκτη Έντουαρντ Ένιφουλ , ο οποίος επέλεξε την Ριάνα για την τιμή αυτή, χαρακτηρίζοντας το τεύχος ως το πιο μεγάλο και πολυτελές για αυτήν τη χρονιά. Για την ακρίβεια, θα αποτελείται από 400 σελίδες.

Στο editorial μάλιστα, έγραψε: «Πάντα ήξερα ότι πρέπει να είναι η Ριάνα».

Παρότι είναι συναρπαστικό να βλέπουμε την Ριάνα να καταφέρνει κάτι που ως τώρα θεωρούνταν ακατόρθωτο, είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι χρειάστηκε ένας αιώνας για να συμπεριληφθεί μαύρη καλλιτέχνης σε μία τέτοια δημιουργική διαδικασία.

«Ανεξάρτητα από το πόσο απαιτητικό είναι το styling ή πόσο πειραματική η διάθεσή μας στο περιοδικό, είναι ένα πρόσωπο που δεν θα χαθεί μέσα στις εικόνες. [...] Είναι πάντα ο εαυτός της. Και υπάρχει ένα μάθημα για όλους μας σε αυτό. Και υπάρχει και ένα μάθημα για τη Vogue σε όλο αυτό, επίσης: Προσλάβετε περισσότερους "έγχρωμους" ανθρώπους», δήλωσε σχετικά ο Ένιφουλ. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.